6.8 C
Bistrița
duminică, martie 26, 2023

VIDEO: Ce se întâmplă cu drumurile recent modernizate în Rodna, distruse de inundațiile săptămânii trecute

Ce se întâmplă cu drumurile recent modernizate în Rodna, distruse de inundațiile săptămânii trecute. Cine plătește pagubele? Este vorba de bani pierduți? Primarul Valentin Grapini a explicat situația: „Este foarte greu, în asemenea situații. Lucrăm contra cronometru…”

Invitat la emisiunea Direct în Problemă, moderată de Iulia Stupinean la Bistrițeanul Live, primarul Valentin Grapini a vorbit și despre drumurile din Rodna, recent reabilitate și modernizate, dar distruse de viituri.

Sunt bani pierduți? Își asumă constructorul o parte din pagube? Se află acestea într-un fel de garanție? „Vom vedea ce va stabili comisia trimisă de Prefectură. Se va înainta un raport către Guvern. Sunt niște sume pe care le vom solicita Guvernului, așa cum este și normal, în urma unor asemenea calamități. Nu sunt foarte mari. Mai avem de regularizat un torent, pe o distanță de aproximativ 1 kilometru. Astfel încât să nu mai fie probleme în viitor”, a explicat Valentin Grapini.

Mai există încă 900 de metri canalizare care trebuie refăcută în totalitate. Este colmatată în întregime și nu s-a putut desfunda nicicum, timp de două zile. Și aici ar fi necesare lucrări de reabilitare – a subliniat primarul Valentin Grapini.

Edilul a mai precizat că vor fi necesare lucrări de refacere a asfaltului pe circa 2,2 kilometri, în toate cele patru zone afectate de inundațiile săptămânii trecute. „Nu sunt sume uriașe, dar din fondul de rezervă se pot aloca și acestea. Este foarte greu, în asemenea situații. Lucrăm contra cronometru…”, a mărturisit Valentin Grapini.

Alte detalii despre administrația din Rodna și problemele cu care se confruntă – puteți descoperi urmărind întreaga emisiune, mai jos:

https://www.facebook.com/bistriteanul.ro/videos/270929714119112/

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Mâine se deschide AmaZone Bistrița, primul magazin cu produse resigilate sau lichidări de stoc Amazon, din județ!

Peste 1.000 de produse, cu reduceri de 50 %, îi așteaptă mâine pe bistrițeni la AmaZone...

Un nou magazin ZOO Hobby, în Ștefan cel Mare, lângă Cotidian

Bistrițenii  din partea de sus a orașului au de acum un magazin destinat animăluțelor lor de...

Easy Solution Bistrița – servicii profesionale de curățenie pentru firme și instituții

Lasă grija curățeniei biroului, firmei sau halei pe mâna celor de la Easy Solution: Specializați în...