12.4 C
Bistrița
duminică, iunie 16, 2024

EXTRA: Două surori din Bistrița, pe podium, la același festival de muzică!

Două surori din Bistrița au ajuns pe podium, cucerind premii de popularitate din partea publicului, la același festival de muzică! Cea mai mică dintre surori este elevă la Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” din Bistrița, fiind la prima sa participare într-un asemenea concurs: 

Deși este considerat un gen muzical de nișă, folkul pare să devină o tradiție în familia Matean. După ce Maria Matean a cucerit anul trecut un important premiu la Festivalul Bistrița Folk – anul 2020 vine cu o surpriză plăcută și din partea surorii sale mai mici – Nicoleta Teodora Matean. 

Elevă a Scolii Gimnaziale „Ștefan Cel Mare” din Bistrita, Nicoleta Matean s-a înscris pentru prima dată înscrisă într-un concurs de muzică folk. Este vorba despre Festivalul Te salut, Generație în Blugi, desfășurat în acest an online.

„Pasiunea pentru muzica folk este moștenită de la părinți și sprijinită de sora mai mare, care are deja un istoric bun în ceea ce privește festivalurile de acest gen.

Nicoleta are 12 ani, este o elevă eminentă care îmbină foarte bine școala, muzica și sportul de performanță. Face Gimnastică Ritmică de la vârsta de 4 ani, iar chitara este a doua mare pasiune”, au precizat organizatorii pe pagina de facebook a evenimentului. 

Pentru concurs, Nicoleta Matean a pregătit două compoziții proprii, între care una – pe versurile lui Mihai Eminescu: 

[arve url=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2F100588804721873%2Fvideos%2F379886743083701%2F&show_text=0&width=560″ aspect_ratio=”560:322″ loop=”no” muted=”no” /]

Festivalul de muzică folk „Te salut, generație în blugi!” (in memoriam Adrian Păunescu) își propune promovarea muzicii folk în rândul tinerei generații, dar și afirmarea, cunoaşterea și educația prin intermediul literaturii și muzicii.

Evenimentul a ajuns la cea de-a opta ediție, iar printre câștigători s-au aflat și surorile Matean din Bistrița.

O tradiție veche într-o experiență nouă…. O întâlnire online într-o seară de 4 decembrie. Nu am reușit să suplinim căldura și aplauzele publicului, dar bucuria că aceiași oameni cu dăruire și dragoste de folk au trăit o seară în ambianța vocilor și chitarelor a dus mai departe emoția festivalului…”, au transmis organizatorii. 

Interpreții care au cucerit premii de popularitate sunt: 

1. Petrișor Eugen Rareș

2. Maria Matean (foto dreapta @ Adorjan Deak)   

3. Nicoleta Teodora Matean

„Felicitări tuturor participanților și mult succes în ceea ce faceți! Vă așteptăm cu drag pe scenă alături de noi și în aplauzele publicului la ediția următoare! Multă sănătate! Sărbători fericite tuturor!”, au mai transmis membrii juriului. 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

STEWO PLASTIC din Năsăud angajează asistent producție. NOI locuri de muncă, la Bistrița

STEWO  PLASTIC Prod din Năsăud caută asistent de producție, iar RCB ELECTRO 97 Bistrița are nevoie de Manipulant mărfuri și Derulatorist. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Smarty Kids Bistrița, Aquabis, Restaurant Arena by Casa EMA sau TeraSteel:

TeraSteel angajează operatori producție, Sanovil caută biolog/biochimist. NOI locuri de muncă, la Restaurant Arena by Casa EMA

Clinica Sanovil Bistrița angajează Biolog / Biochimist. Cunoștințele de microbiologie constituie un avantaj. TeraSteel caută operatori producție. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, RCB Electro, Restaurant Arena by Casa EMA:

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil: