FOTO/VIDEO: De 7 ani participă la concurs! Într-un sfârşit, a cucerit şi Marele Premiu

FOTO/VIDEO:  De 7 ani participă la concurs! Într-un sfârşit, a cucerit şi Marele Premiu

Tânăra interpretă din Bistriţa, acum în vârstă de 18 ani, a mărturisit emoţionată că s-a încăpăţânat să participe de şapte ani consecutiv la acest concurs. În weekend şi-a văzut visul împlinit: A cucerit, în sfârşit, Marele Premiu…!

Unul dintre cele mai longevive festivaluri de folk din țară la ora actual – Bistriţa Folk – s-a desfăşurat în acest weekend, la Centrul Cultural Dacia. Festivalul a împlinit 18 ani şi a umplut sala de spectacole de la Dacia cu bistriţeni pasionaţi de genul muzical care împleteşte emoţionant poezia şi muzica.

Programul Bistriţa Folk a început vineri, în Clubul CoșBook, la Biblioteca Județeană „George Coșbuc” cu evenimentul „Poezia muzicii, muzica poeziei”. Marius Bațu și Eugen Baboi, membrii grupului Poesis, s-au întâlnit cu fanii bistrițeni. Manifestarea a stat sub semnul poeziei lui Zaharia Stancu, atât de inspirat pusă pe muzică în nenumărate cântece de către cei doi folkiști.

Concursul tinerelor talente a deschis vineri seara festivalul Bistriţa Folk, iar sâmbătă, în sala de spectacole a Centrului Cultural Dacia s-a desfăşurat Gala Laureaţilor.

Victoria Popova din Drochia și Aurel Lungu din Chișinău au cucerit premiile speciale ale juriului.

Maria Matean din Bistrița s-a ales cu premiul special „Ovidiu Domnici”, oferit de Comanderia Templieră Bistrița.

Daria Andreea Boghean din Târgu Neamț a câştigat premiul III – după ce anul trecut, tot la Bistriţa Folk, a cucerit premiul II. Surpriza concursului s-a dovedit a fi Giulia Cristina Gheorghiu din judeţul Suceava, după cum a precizat Florin Săsărman, amfitrionul şi iniţiatorul evenimentului.

După ce s-a încăpăţânat să participe la Bistriţa Folk încă de când avea 12 ani – Diana Porca din Bistriţa şi-a văzut în sfârşit visul împlinit! A reuşit să convingă juriul şi să câştige marele premiu al festivalului.

Câştigătorii au primit premii în bani în valoare totală de 5 000 lei, fiind invitaţi să interpreteze sâmbătă seara câte o melodie din concurs, în Gala laureaților.

Nu au lipsit recitalurile susținute de nume aparținând mai multor generații ale muzicii folk românești. Ducu Bertzi & friends, grupurile Ecoul și Poesis, Cătălin Stepa, Toni Vlad și Paul Adrian Tihan au concertat vineri.

De atmosfera serii de sâmbătă s-au ocupat cu brio Vasile Șeicaru & Mișu Constantinescu, Emeric Imre & Jimi El Laco, Cristian Buică & Horațiu Medveșan, Adrian Ivanițchi, Dana Florian și Gheorghe Ani:

Festivalul Național BISTRIȚA FOLK 2019 a fost organizat de Centrul Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud și Asociația Culturală România din inima mea, în parteneriat cu Biblioteca Județeană „George Coșbuc” Bistrița-Năsăud.

Sponsor principal: Ecomas Energosystem Bistrița. Sponsori: Equal SRL, Arhicris Logistic SRL, Marika Kurtoskalacs, Cabinet Avocat Liviu Olariu, Pombis SA, Open Consult și Hotel Codrișor.

Mesajul tânărului care a adunat pe Facebook donatori pentru a-și salva mama: „O faptă valorează mult!” decembrie 11, 2019 - David - tânărul de 20 de ani care a făcut un apel pe Facebook la donatori de sânge, pentru a-și salva mama bolnavă de leucemie - are un mesaj emoționant pentru toți cei care l-au ajutat:
VIDEO EXCLUSIV: Tupeu! Vânzătoare trântită la pământ, cu cuțitul la gât decembrie 11, 2019 - În această după-masă, o vânzătoare de la un supermarket din oraș și-a văzut moartea cu ochii, după ce un  individ a intrat în magazin și, în plină zi, a trântit-o la pământ și i-a pus cuțitul la gât. Ce l-a pus pe fugă pe individ.
Cioban găsit mort într-o râpă! decembrie 11, 2019 - Descoperire macabră azi în Mititei. Un localnic a văzut un bărbat căzut într-o râpă. Medicii ajunși la locul indicat au constatat decesul. S-ar părea că bărbatul era oier, fiind de loc de pe Ilve.
FOTO/VIDEO – Stelian Dolha a depus jurământul: Să punem cetățeanul pe primul loc! decembrie 11, 2019 - În această dupămasă, Stelian Dolha a depus jurământul pentru funcția de prefect. Acesta a amintit de cei 30 de ani ce au trecut de la revoluție. ” A venit momentul să punem cetățeanul pe primul loc!” și-a început acesta discursul.
AMENINȚATĂ cu cuțitul! Pățania periculoasă a unei vânzătoare decembrie 11, 2019 - În acestă după-masă, o vânzătoare de la un magazin a fost amenințată cu cuțitul de un  individ. Acesta a încercat astfel să o determine pe femeie să îi dea toți banii încasați. Ce s-a întâmplat:
FOTO/VIDEO: GRAV accident pe Grigore Moisil. Unul dintre șoferi a fost aruncat prin parbriz decembrie 11, 2019 - Un grav accident de circulație a avut loc în urmă cu puțin timp pe strada Grigore Moisil din municipiu. Unul dintre șoferii implicați a fost proiectat prin parbriz în urma impactului.
FOTO/VIDEO: Final de mandat pentru Ovidiu Frenţ. „Plec liniştit şi cu fruntea sus” decembrie 11, 2019 - Se vor înscrie fostul prefect Ovidiu Frenţ sau Ciprian Ceclan în PSD? Se apucă de politică, vor munci la stat sau la privat? Ce va face Ovidiu Frenţ, după ce a fost demis din funcţia de prefect al judeţului? Până una alta, părăseşte funcţia de prefect liniştit, „cu fruntea sus”, fără să-şi reproşeze nimic.
Certificate de cetățeni responsabili pentru minorii de 14 ani, înainte de buletin decembrie 11, 2019 - O asociație din România propune modificarea legii care prevede obținerea buletinului. Astfel, minorii care solicită prima carte de identitate ar putea obține prima dată un certificat de cetățean responsabil. Abia după ce își cunosc drepturile și obligațiile minorii vor avea parte de buletin.
Dosare penale în familie: Minor prins la volanul mașinii încredințate de o rudă decembrie 11, 2019 - S-a întâmplat ieri, în Dorolea. Polițiștii au găsit un minor ce conducea un autoturism pe drumul județean. Mașina i-a fost încredințată acestuia de ...o rudă. Cei doi s-au ales cu dosare penale.
FOTO IMPRESIONANT – Lucrușoare făcute de mânuțe de copii, vândute pentru a-și ajuta o colegă: decembrie 11, 2019 - Cristiana este o fetiță cu nanism. Din această cauză, apariția diverselor complicații nu e o noutate. Colegii ei de grădiniță au făcut lucrușoare de mână pe care azi le-au vândut celor mari. Bănuții strânși ajung la mămica Cristianei pentru a-i cumpăra o mască de oxigen specială.
Stelian Dolha va fi învestit azi în funcție! Frenț și Ceclan, demiși de Guvernul Orban decembrie 11, 2019 - A venit anunțul oficial de la Guvern! Prefectul Ovidiu Frenț și subprefectul Ciprian Ceclan au fost destituiți din funcție. Noul prefect numit în funcție, Stelian Dolha, va depune astăzi jurământul. 
Ionuț Simionca (PMP): Domnule prim-ministru Ludovic Orban, desființați pensiile speciale și folosiți banii economisiți pentru construcția Autostrăzii Nordului! decembrie 11, 2019 - Un parlamentar bistrițean i-a cerut prim-ministrului Ludovic Orban să anuleze pensiile speciale și să folosească banii astfel economisiți pentru construcția Autostrăzii Nordului.
Lions Siebenburgen ajunge și în acest an la bătrânii singuri. Ajută și tu! decembrie 11, 2019 - De 15 ani, Clubul Lions Siebenburgen este alături de bătrânii singuri și bolnavi din Bistrița și din împrejurimi. Mâine şi poimâine poţi să dai şi tu o mână de ajutor: 
FOTO: Cozi pe kilometri întregi la intrarea și ieșirea din Beclean decembrie 11, 2019 - Aveți de mers la Cluj? Nu numa-ncetuc! Nu vă grăbiți! Luați-vă timp să admirați, pe traseu, Becleanul. Nu vreți? Nu-i nimic! Autoritățile au făcut în așa fel încât turiștii să admire, pe îndelete, fiecare colțișor de clădire din centrul orașului, din confortul mașinii. Cozi de autoturisme se întind la această oră pe kilometri întregi la intrarea și ieșirea din orășelul de pe Someș.
Cum a ajuns un artist bistrițean să „dea o față nouă” unei clădiri dintr-un oraș istoric belgian decembrie 11, 2019 - Un tânăr artist din Bistrița, care lucrează ca tatuator în orașul belgian Bastogne a ajuns să dea o față nouă unei clădiri din centrul orașului, opera de artă fiind dedicată marcării a 75 de ani de la bătălia dintre trupele U. S Airborne 101 și trupele germane din Al Doilea Război Mondial. Cristian, un tânăr...