13.8 C
Bistrița
marți, mai 17, 2022

O elevă de 17 ani din Bistriţa a cucerit Marele premiu la Alba Iulia!

După o prestaţie excelentă, zilele trecute, la Bistriţa Folk – Diana Porca s-a întors victorioasă de la cel mai important festival naţional concurs de muzică folk din România –  „Ziua de Mâine”, de la Alba Iulia.

Ieri seară s-a încheiat la Alba Iulia Festivalul „Ziua de Mâine”, cucerit, în acest an de eleva de 17 ani din Bistriţa – Diana Porca. Gala Laureaţilor a cuprins şi recitalurile unor interpreţi consacraţi din folkul românesc printre care Victor Socaciu şi Vasile Şeicaru.

Elevă la Liceul de Arte „Corneliu Baba”, în Bistriţa, secţia arhitectură, în clasa a XI-a, dar are suficient timp liber pentru a se ocupa de dans, gimnastică ritmică, şah şi mai ales – chitară. Deşi a început să studieze acest instrument în 2011, rezultatele nu au întârziat să apară, Diana cucerind premii în fiecare an, la festivalurile la care a participat interpretându-şi propriile compoziţii.

2018 se încheie minunat pentru Diana Porca care a cucerit ieri seară Locul I și MARELE PREMIU al Festivalului Național de Muzică Folk „Ziua de Mâine” 2018 – Ediție Centenară.

Din 2012 este chitaristă și vocalistă în trupa rock Hemera’s, din 2014 este chitaristă și vocalistă în grupul folk Diantos, iar în 2016 a luat primele lecţii de pian, orgă şi canto.

Printre premiile şi distincţiile cucerite se numără şi Premiul I (alături de grupul Diantos, în 2013), la Festivalul Bistrița Folk, Premiul de popularitate, în 2014 la Bistrița Folk, tot alături de Grupul Diantos, Premiul special (2015, Bistriţa Folk), menţiune (2016 la Festivalul de folk „Invitaţie la castel” Cluj-Napoca), premiul II în 2017 la Festivalul „Ziua de Mâine” Alba Iulia, şi Premiul III, în acest an, la Bistriţa Folk.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să alegi un laptop bun

In ziua de astazi, laptopurile ne sunt extrem de utile si ne folosim de aceste...

Ce trebuie să știți despre anvelopele all season

Calendarul tocmai a trecut în luna mai și toată lumea este pe cale să plece în...

Rombat caută operatori producție, Îndemânarea Construct are nevoie de ingineri. Locuri de muncă, și la Michaela’s Brasserie!

Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent generalist, Îndemânarea Construct angajează ingineri construcții civile și inginer topograf. NOI locuri de muncă, în Bistrița, la Michaela’s Brasserie: