7.1 C
Bistrița
sâmbătă, mai 8, 2021

EXTRA: Elevii de la CNAM, pe podium, chiar și în vacanță! Cum e să fii o statuie VIE, faimoasă în toată lumea

Câțiva elevi de la CNAM au ajuns pe podium, după ce au reușit să impresioneze cu un film de nici 5 minute despre tânărul disperat care voia să-și curme viața. Acesta a avut însă parte de o întâlnire surprinzătoare! I s-a propus să-și vândă libertatea și conștiința, pentru a deveni o statuie vie, un obiect admirat – faimos în întreaga lume…!

O fabuloasă echipă de elevi de la CNAM a câștigat premiul II la Boovie Festival – un festival-concurs de book-trailere. Se organizează de cinci ani, deja, în Focșani, și oferă participanților o formă de instruire bazată pe dezvoltare personală și mijloace nonformale: citire conștientă, trailer, actorie, scriere creativă, montare-editare film, cinematografie, spot publicitar. 

Ne-am dat toți silința să facem un trailer cât mai bun. Am avut un regim cât de cât democratic în ceea ce privește scenele pe care le-am ales și viziunea.

Am luat majoritatea deciziilor în echipă. Nu a fost neapărat complicat, ne-am ajutat toți unii pe alții”, a explicat Sebastian Chitul, regizorul filmului. 

Echipa este formată din elevi care intră acum în clasa a XI-a, la Colegiul Național „Andrei Mureșanu”. Și care s-au înscris în concurs pe la începutul lunii februarie.

Au fost cinci cărți din care am avut de ales. Ne-am înscris la începutul lunii februarie, am citit toate cărțile și am ales toți cartea Pe când eram o operă de artă. Ni s-a părut cea mai mare provocare dintre toate și cea mai greu de realizat. Are un fir narativ complex și foarte interesant. Cu personaje mult diferite față de tipic. Ne-a plăcut tuturor…”, a mai povestit Sebastian Chitul.

Eroul romanului este un tânăr de vreo 20 de ani, deprimat din cauză că trăiește în umbra fraților săi, fotomodele renumite. Tocmai când vrea să-și curme viața, acesta îl întâlnește pe Zeus-Peter Lama care îi împiedică sinuciderea, cu o propunere inedită: îi propune să-l transforme într-o operă de artă. Nu orice fel de operă de artă. Ci una care va atrage atenția lumii întregi, aducându-i tânărului o notorietate mai mare decât aceea a fraților lui și decât a Giocondei. Retrăind practic mitul lui Faust, tânărul bate palma cu diavolul și își vinde libertatea și conștiința, pentru a deveni un obiect admirat.

Iată, mai jos, trailerul echipei CineMates, de la CNAM / din Bistrița, pentru cartea „Pe când eram o operă de artă”, de Emmanuel Schmitt, în cadrul Boovie® 2020

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/3xdTwCjdPFg” /]

Regia îi aparține lui Sebastian Chitul, iar scenariul este semnat de Raluca Bretfelelean. Din echipă au mai făcut parte Radu Andrei Mureșan (cameră) și Andra Țîra, Petruța Cioancă, Sorana Ilie (scenografie). Montajul a fost asigurat de Radu Anrei Mureșan și Raluca Bretfelean.

Distribuție:

Gabriel Gordon (Adam), Sebastian Chitul (Zeus), Sorana Ilie (Fiona), Radu Andrei Mureșan (Hannibal), Emma Finegari (Mama), Darius Bosioc & Gabriel Gordon (Tata), Petruța Cioancă (Doctorul & Avocatul) și Andra Țîra (Melinda).

Profesori coordonatori au fost Karina Ciuruș și Irina Vlas.

Ar fi trebuit să mergem la Focșani, la festival, dar din cauza pandemiei nu a mai fost posibil. Pe 15 august am trimis trailerul pe net, după care a urmat jurizarea…”, a mai explicat Sebastian Chitul pentru Bistrițeanul.ro. 

Mai interesant și frumos decât premiul în bani…

Trailerul realizat de elevii de la CNAM a obținut locul II. Încă nu știm ce vom face exact cu premiul de 500 de lei. Nu e o sumă prea mare. Dacă o împărțim între noi ar ieși cam 60 de lei pentru fiecare dintre membru al echipei. Cam atâta am și investit în tot trailerul. Deci este ok. Ne-am acoperit cheltuielile de producție. Nu cred că suntem neapărat pe plus. Dar a fost o experiență din care am învățat foarte mult… Asta mi s-a părut mult mai interesant decât premiul în bani…”, a mărturisit Sebastian Chitul. 

Tânărul regizor a recunoscut că majoritatea membrilor din echipă își doresc mult să participe și la următoarea ediție.

„Așteptăm cărțile, pentru a continua. Am luat în considerare multe din aspectele pe care le-am omis, în trailerul din acest an. Sau am văzut la alte trailere și ne-au plăcut. Vom încerca să facem un trailer și mai bun decât acesta…”, a conchis Sebastian Chitul.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

POP&POP Glass Solutions Bistrița – Profesioniști în amenajări cu sticlă și sisteme de glisare inteligente pentru birouri, locuințe sau terase

Ai în plan amenajări cu sticlă la firmă sau acasă?! Pop&Pop Glass Solutions Bistrița sunt profesioniștii...

Ai nevoie de meniuri pentru cafenea sau restaurant? Creativii de la EMA Grafix îți fac ce model vrei tu, rapid și ieftin!

Meniul e cartea de vizită a oricărui restaurant, cafenea sau a oricărei terase cu dichis! Dacă...

FOTO – NOU de Paște, la Euforia: Aranjamente florale cu licheni stabilizați!

Alege ca sărbătorile acestea pascale să fie pline de culoare! Cu aranjamentele de la Euforia Floral...