6.4 C
Bistrița
joi, februarie 22, 2024

EXTRA: Trofeul „Dracula Digital”, pentru al doilea an consecutiv, cucerit de elevii din Beclean! (VIDEO)

Trofeul „Dracula Digital” şi premiul în valoare de 500 de euro acordat în cadrul Dracula Film Festival, la Brașov pentru amatorii care realizează filme cu telefonul mobil, a ajuns și în acest an la Beclean. Viorel Alex Fărcaș, Sebastian Matyas și Alexandru Sidor au realizat scurt-metrajul în doar patru zile!

Draw my life” se numește scurtmetrajul realizat de Viorel Alex Fărcaș, Sebastian Matyas și Alexandru Sidor din Beclean care au auzit de festival la radio și, ca să ajungă în finala de la Brașov, s-au înscris cu un scurtmetraj făcut chiar la Beclean. „Dintre toate echipele participante la preselecție, doar 5 au fost invitate mai departe de juriu, să concureze cu un clip făcut în Brașov, în timpul festivalului, și care trebuia să conțină și trei cuvinte cheie. Cuvintele cheie au fost dezvăluite cu 5 zile înainte de deadline-ul finalei”, a explicat pentru Bistrițeanul.ro Sebastian Matyas, în vârstă de 19 ani.

Tânărul este absolventul Colegiului Național „Petru Rareș” din Beclean, iar în această toamnă a început studiile la UBB FSEGA, specializarea Informatică Economică. Tot Sebastian ne-a povestit că și ediția de anul trecut a secțiunii Dracula Digital a fost câștigată tot de el și de Viorel Fărcaș, cu o altă echipă din Bistrița-Năsăud. „Eu și Vio am participat și anul trecut, iar Alex Sidor, care s-a ocupat de poveste și scene, este nou în echipă…”, a mai povestit Sebastian pentru Bistrițeanul.ro.

Viorel Alex Fărcaș a admis că festivalul a fost foarte bine organizat. „Tematica horror a festivalului merge mână în mână cu perioada premergătoare Halloweenului… Categoria la care am participat noi este destinată tinerilor – un lucru de apreciat, deoarece nu multă lume acordă tinerilor atenție în ziua de astăzi, și cu atât mai puțin tinerilor care vor să realizeze filme…”, ne-a povestit Viorel Alex Fărcaș, adăugând că filmul trebuia să țină cont de cuvintele cheie stabilite de juriu, să fie integrate cât mai bine în poveste, să fie filmat cu mobilul și să nu depășească 3 minute. „De asemenea, am avut la dispoziție doar 4 zile pentru tot ce înseamnă realizarea scurtmetrajului: scenariu, filmări și editare. Nu prea este timp de pierdut, dacă vrei să realizezi un videoclip bun, dar nici nu trebuie ratată șansa de a vizita Brașovul…”, a povestit Viorel Fărcaș, și el absolvent al Colegiului „Petru Rareș” din Beclean și student, acum, la Cluj, la Facultatea de Științe Economice din cadrul UBB.

Cea mai tare fază în timpul Dracula Film Festival…? 

„Probabil noaptea nedormită pentru finalizarea videoclipului…! Cel mai mult mi-a plăcut faptul că am fost alături de prietenii mei, am avut ocazia să interacționăm cu personalități locale, cu actrița Mihaela Alexandru și fotograful Gabriel Bălănescu, membri ai juriului, care au condus workshopuri pentru participanții la Dracula Digital, dar și cu alți tineri din Brașov…”, ne-a mărturisit Viorel Alex Fărcaș.

[arve url=”https://youtu.be/hcRwyXE92Po” /]

Am avut parte de workshopuri despre actorie și foto, o paradă de Halloween, iar locațiile au fost decorate în stil Halloween. Festivalul ne-a acordat o mare șansă pentru a ne expune creativitatea într-un scurtmetraj. Povestea filmulețului nostru este cam așa: un tânăr vine în Brașov pentru a-și căuta fratele dispărut. Pentru a-l găsi, se lasă ghidat (posedat) de fratele său prin intermediul unor desene grafice… Iar spiritul fratelui dispărut își spune povestea dispariției până în momentul în care i se găsește geaca și locul în care a fost îngropat…”, ne explică Sebastian Matyas.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.

Se fac angajări la Electroplast Bistrița: Se caută Key Account manager și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la ELECTROPLAST Bistrița, care angajează Key Account Manager și operatori Cabluri Electrice. Patiseria Sweet Iris de pe Năsăudului are nevoie de vânzătoare. NOI locuri de muncă, la CML, Fan Courier, Leoni și Aquabis. Oferta completă – mai jos: