10.7 C
Bistrița
luni, octombrie 2, 2023

Faceți naveta cu trenul?? Mâine, GREVĂ pentru două ore. UNDE vor STAȚIONA trenurile:

Cei care fac naveta la școală sau serviciu, cu trenul, mâine trebuie să își aleagă alt mijloc de transport. Cei din cadrul CFR fac grevă timp de două ore. UNDE vor staționa unele trenuri:

Grevă de avertisment, mâine, la CFR. În intervalul orar 07.00 – 09.00, trenurile vor staționa în diferite gări. În concluzie, vor ajunge la destinație cu două ore întârziere.

În acest context, cei ce fac naveta la muncă sau la școală, cu trenul, vor fi nevoiți să își caute un alt mijloc de transport. Trenurile nu vor ”poposi” în câmp, ci vor circula până la gara cea mai apropiată- dacă sunt pe traseu. Apoi vor continua deplasarea doar de la ora 09.00.

”Mâine 15.09.2023 între orele 7.00-9.00 toate trenurile vor fi oprite. Ceferiștilor le-a ajuns cuțitul la os, cum se spune. Mâine, toate trenurile care circulă între orele 7.00-9.00, vor fi oprite și vor staționa într-o stație din parcurs, nu în câmp.

De exemplu trenurile 4205 Vatra Dornei-Bistrița va staționa în stația Ilva Mică până la ora 9.00. La fel și 4490 Beclean-Ilva Mică va fi oprit în stația Beclean și amândouă vor ajunge la stațiile de destinație cu 2 ore întârziere. Așadar elevii, navetiștii și ceilalți călători căutați mâine alte mijloace de transport, dacă vreți să ajungeți la timp.

Deoarece trenul privat pleacă din Ilva Mică înainte de ora 7.00 circulă până în stația Năsaud, unde staționează până la ora 9.00” a explicat Ștefan Sîngeorzan, fost CFR-ist.

Conform Adevărul.ro, scopul acestei greve de avertisment este de a atrage atenția asupra unor probleme urgente din industria feroviară:

  • lipsa contractelor colective de muncă
  • remunerații inadecvate în raport cu responsabilitățile și calitatea muncii depuse de lucrătorii din domeniu
  • subfinanțarea companiilor feroviare din administrarea directă a statului, sub incidența Ministerului Transporturilor și Infrastructurii.
  • lipsa cronică a investițiilor în infrastructura feroviară, esențiale pentru îmbunătățirea vitezei și siguranței circulației
  • lipsa investițiilor în modernizarea materialului rulant, vagoane și locomotive

 

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. Maine, cei care fac naveta la scoala sau serviciu cu trenul se vor confrunta cu o problema de care, sincer, nu au cum sa se fereasca. Greva a CFR-istilor este un semnal de alarma pentru ca trebuie gasite solutii urgente pentru problemele prezentate mai sus. Din pacate, vor fi foarte afectati cei care folosesc mijloacele de transport in comun, cu atat mai mult cu cat dintre ei se regasesc si copii. Trebuie gasita o solutie urgenta pentru a nu le punge rutinele in pericol.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Woooww! Deserturi de toamnă, cu puțin zahăr, surpriza toamnei de la Gelateria Aniela

Gelateria Aniela surprinde, din nou, cu un meniu delicios, de toamnă, numai bun de împărțit cu cineva drag și perfect pentru cei care țin la dietă! Vă așteaptă așadar deserturi de toamnă, inedite și, important, cu puțin zahăr. Pot fi servite pe loc sau la pachet. Dar puteți face și comandă.

REDUCERE 20 la sută, astăzi și mâine, în magazinele MARECOM! Sunt Zilele MARECOM, împlinesc 18 ani de activitate

Producătorul Marecom a ajuns la 18 ani de activitate și sărbătorește alături de clienți, cu oferte...

Caravana Škoda vine la Bistrița

Te așteptăm în 21 și 22 Octombrie 2023, în parcare la Bistrița Retail Park (lângă Selgros), între orele 10:00 și 18:00, pentru două zile pline de surprize, concursuri și premii pentru toată familia. Vizitează-ne și profită de ocazia de a testa multe modele îndrăgite Škoda!