13 C
Bistrița
luni, octombrie 2, 2023

Zeci de arme furate din Spania, două vulpi și o căprioară găsite la gruparea luată la puricat zilele trecute de anchetatori

În urma perchezițiilor efectuate în data de 12 septembrie au fost descoperite zeci de arme letale și neletale, deținute legal și ilegal. De asemenea, anchetatorii au mai găsit zeci de kilograme de carne de vânat, dar și două vulpi și o căprioară, care au fost eliberate în mediul lor natural.

15 arme letale provenite din circuitul ilegal, 16 arme letale cu destinația vânătoare, deținute legal, dar despre care se crede că au fost utilizate la acțiuni de braconaj cinegetic, 13 arme neletale aflate în circuitul ilegal au fost descoperite de anchetatori, în urma perchezițiilor de acum două zile.

La acestea se adaugă 2.771 de cartușe pentru arme letale deținute ilegal, un amortizor pentru armă letală și un arc. Polițiștii au mai găsit 205 grame de cannabis și un gram de cocaină.

„De asemenea, au fost descoperite și ridicate 34 de kilograme de carne de vânat, 30 de trofee, 500 de grame de pulbere de vânătoare din categoria materiilor explozive, precum și telefoane mobile, înscrisuri cu valoare probatorie și sume de bani. Totodată, au fost găsite 2 vulpi și o căprioară, care au fost predate administratorului fondului de vânătoare, în vederea eliberării în mediul natural”, se mai arată în comunicatul remis de Inspectoratul de Poliție Județean.

Grupul inițial specializat în procurarea ilegală de arme de foc și utilizarea acestora în acțiuni de braconaj cinegetic a fost format din 6 persoane, iar ulterior au aderat și alte persoane.

„Astfel, în perioada noiembrie 2020 – septembrie 2023, membrii grupului ar fi sustras sau procurat ilegal arme de foc din Spania, pe care le-ar fi introdus pe teritoriul României și le-a fi folosit în activități infracționale. Din cercetările efectuate a rezultat că bănuiții ar fi vândut o parte din armele deținute ilegal, iar o altă parte ar fi utilizat-o la partidele de vânătoare neautorizate. Totodată s-a stabilit că aceștia ar fi procurat și deținut ilegal materii explozive și ar fi confecționat muniție pentru arme letale”, mai precizează IPJ BN.

În aceeași perioadă, alți membri ai grupului ar fi deținut droguri de risc (cannabis) și de mare risc (cocaină) pe care le-ar fi distribuit altor membri ai grupului în schimbul unui autoturism de teren. De asemenea, drogurile au fost vândute și către alți consumatori din județ.

Mai mulți membri ai grupării au fost reținuți pentru 24 de ore și ulterior arestați preventiv pentru 30 de zile, în timp ce alții sunt cercetați sub control judiciar. Mai multe informații despre acest subiect puteți citi mai jos:

OPT persoane au ajuns în fața instanței, după perchezițiile legate de arme și droguri. CE măsuri s-au luat:

 

Vă reamintim că în data de 12 septembrie, polițiștii Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase –  I.G.P.R. și polițiștii de la arme explozivi și substanțe periculoase din Bistrița-Năsăud, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Bistrița – Năsăud  și reprezentanți ai Guardia Civil – Spania și Europol, au efectuat 28 de percheziții la persoane bănuite de sustragerea sau procurarea ilegală de arme din Spania sau din alte țări ale Uniunii Europene, introducerea armelor pe teritoriul României, plasarea armelor în circuitul ilegal și trafic de droguri.

Mai multe detalii mai jos:

FOTO/VIDEO: Aduceau arme ilegal din străinătate și le foloseau la braconaj și livrare droguri

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Woooww! Deserturi de toamnă, cu puțin zahăr, surpriza toamnei de la Gelateria Aniela

Gelateria Aniela surprinde, din nou, cu un meniu delicios, de toamnă, numai bun de împărțit cu cineva drag și perfect pentru cei care țin la dietă! Vă așteaptă așadar deserturi de toamnă, inedite și, important, cu puțin zahăr. Pot fi servite pe loc sau la pachet. Dar puteți face și comandă.

REDUCERE 20 la sută, astăzi și mâine, în magazinele MARECOM! Sunt Zilele MARECOM, împlinesc 18 ani de activitate

Producătorul Marecom a ajuns la 18 ani de activitate și sărbătorește alături de clienți, cu oferte...

Caravana Škoda vine la Bistrița

Te așteptăm în 21 și 22 Octombrie 2023, în parcare la Bistrița Retail Park (lângă Selgros), între orele 10:00 și 18:00, pentru două zile pline de surprize, concursuri și premii pentru toată familia. Vizitează-ne și profită de ocazia de a testa multe modele îndrăgite Škoda!