13 C
Bistrița
luni, octombrie 2, 2023

„Let`s do it, Romania”, în 16 septembrie: În Bistrița-Năsăud se mizează pe 2.000 de voluntari

Anul acesta, Ziua de Curățenie Națională va avea loc în 16 septembrie. Peste 15 milioane de voluntari sunt așteptați la curățenie în întreaga lume. În Bistrița-Năsăud, coordonatorii proiectului mizează pe circa 2.000 de voluntari, până acum fiind înscriși oficial aproape 1.300.

Peste 15 milioane de voluntari din 191 de țări, printre care și România, se pregătesc să facă planeta mai curată, într-o singură zi.

Anul acesta, în 16 septembrie, se vor igieniza zonele naturale din București și 40 de județe, printre care și Bistrița-Năsăud.

Potrivit lui Cristian Țetcu, coordonatorul proiectului în județul nostru, „până în momentul de față avem confirmări pentru locuri precum zona Ilvelor, zona Budacului, partea de Blăjeni, Năsăud, Bistrița, Sângeorz-Băi, zona Lechinței, Valea Someșului – Parva și Nepos, Ciceu Mihăiești, Ciceu Giurgești, Josenii Bârgului sau Mijlocenii Bârgăului.

Și instituțiile se implică în acțiunile de igienizare. De exemplu, cei de la Jandarmerie se ocupă de zonele montane, cum ar fi Munții Rodnei, Munții Călimani și Colibița. Cei de la SGA curăță malurile râurilor din mai multe zone. Iar cei de la Direcția Silvică se ocupă de păduri, acolo unde au ocoale silvice, și de ariile naturale protejate”.

Până în momentul de față s-au înscris oficial circa 1.300 de voluntari, aproape jumătate fiind elevi. Însă, conform estimărilor, numărul lor va crește la 2.000.

Nu toată lumea se înregistrează oficial. Avem, din experiența anilor trecuți, voluntari care vin direct în zonele vizate și ne ajută. Am împărțit o parte din saci (din material biodegradabil) și mănuși de protecție. În ceea ce-i privește pe voluntarii elevi, cu ei se va merge mai mult pe activități de tip educativ.

La Bistrița, în zona Pădurii Codrișor, pe lângă acțiunea de igienizare, participanții vor putea asista la prezentarea unor materiale privind ariile naturale urbane și vor participa la discuții despre cum ar trebui să arate natura fără gunoaie”, a mai adăugat Cristian Țetcu.

Alătură-te și tu celor 2,2 milioane de voluntari care au făcut România mai curată la ultimele acțiuni! Te poți înscrie AICI. 

Foto @ Facebook Let`s do it, Romania

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Woooww! Deserturi de toamnă, cu puțin zahăr, surpriza toamnei de la Gelateria Aniela

Gelateria Aniela surprinde, din nou, cu un meniu delicios, de toamnă, numai bun de împărțit cu cineva drag și perfect pentru cei care țin la dietă! Vă așteaptă așadar deserturi de toamnă, inedite și, important, cu puțin zahăr. Pot fi servite pe loc sau la pachet. Dar puteți face și comandă.

REDUCERE 20 la sută, astăzi și mâine, în magazinele MARECOM! Sunt Zilele MARECOM, împlinesc 18 ani de activitate

Producătorul Marecom a ajuns la 18 ani de activitate și sărbătorește alături de clienți, cu oferte...

Caravana Škoda vine la Bistrița

Te așteptăm în 21 și 22 Octombrie 2023, în parcare la Bistrița Retail Park (lângă Selgros), între orele 10:00 și 18:00, pentru două zile pline de surprize, concursuri și premii pentru toată familia. Vizitează-ne și profită de ocazia de a testa multe modele îndrăgite Škoda!