11.9 C
Bistrița
marți, mai 30, 2023

Biblioteca din casă, în buzunar! Povestea lui Florentin Bota, bistrițeanul care s-a încăpățânat să facă cea mai mare librărie virtuală din lume

Florentin Bota, un dezvoltator software originar din Bistrița-Năsăud vrea să facă cititul „cool” din nou, cu cea mai mare librărie virtuală din lume. Aplicația sa combină practic tehnologia cu cărțile fizice. Cum funcționează [email protected]:

Oameni din Cluj a stat de vorbă cu Florentin Bota, un bistrițean care a pus pe picioare o aplicație care se vrea cea mai mare librărie virtuală din lume.

Florentin are 35 de ani, este din Mijlocenii Bârgăului și de câțiva ani buni s-a mutat în Cluj-Napoca. Bistrițeanul s-a impus în lumea dezvoltatorilor software și a ajuns chiar să își dezvăluie cunoștințele și secretele studenților.

Codexworks Technologie, compania pe care a pus-o pe picioare în Cluj-Napoca este în spatele aplicației [email protected], care se vrea cea mai mare librărie virtuală din lume.

Cu ajutorul telefonului, fiecare utilizator introduce în librăria sa cărțile fizice pe care le deține. Prietenii săi care folosesc aplicația au acces la librăria sa virtuală, pot vedea ce citește pentru inspirație sau pot chiar să îi ceară o carte cu împrumut.

Aplicația se vrea practic o rețea socială a iubitorilor de carte, una fără „zgomot”, de unde să se poată împrumuta cărți și chiar cumpăra. Tot acolo pot fi urmărite review-urile prietenilor la anumite cărți citite.

Întreaga poveste a lui Florentin Bota și a aplicației sale o puteți citi mai jos:

Cea mai mare „librărie virtuală” din lume – ambiția sub formă de business a unui dezvoltator software

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

  1. Suna interesant dar cum facem sa respectam drepturile de autor deținut de editurile respective ( nu posesorii de cărți ) pentru absolut tot ce intra ?

    Cum respectam copy right pentru absolut toate cartile?

  2. In aplicație nu găsești conținutul cărții, ci doar titlul acesteia, așa că eu dacă vreau să citesc o anumită carte, îl contactez pe posesorul acesteia care mi-o împrumută fizic. Nu e nevoie de drepturi de autor, cărțile nefiind în format electronic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Balkan International Wine Competition, pentru prima dată în România! Cină de gală, alături de cei mai buni maeștri ai vinului din Europa

La început de iunie, spectaculosul castel Teleki de la Posmuș devine „capitala” europeană a vinului. Balkan...

Noi locuri de muncă, la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building și Iproeb. Ofertă Marea Britanie

Se caută personal pentru construcția rețelelor de fibră optică în Marea Britanie. Este nevoie de supervizor șantier, jonctor fibră optică, șofer profesionist, asfaltator, excavatorist, muncitor. Noi locuri de muncă, disponibile și la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building sau IPROEB.

Organizatorii Transylvania Green Energy Forum au anunțat speakerii din cadrul evenimentului

Transylvania Green Energy Forum are loc în curând la Cluj-Napoca. Tranziția înspre energia verde devine o...