20.2 C
Bistrița
miercuri, iunie 16, 2021

Florin Cîțu vrea suspendarea activității agenților economici care NU respectă măsurile impuse de pandemie

Premierul Florin Cîțu a anunțat că amenzile aplicate agenților economici care nu respectă măsurile impuse de pandemie par să nu aibă rezultate. Astfel, se ia în considerare introducerea unui act normativ prin care să se poată suspenda temporar activitatea celor ce încalcă legea. „Putem începe cu două săptămâni, dacă mă întrebați pe mine”, a declarat Cîțu.

În ziua în care CNSU a trasat clar scenariile în care vor începe cursurile elevii din fiecare comunitate, în funcție de incidența COVID, s-a mai discutat un aspect.

Mai exact, s-a creat o portiță prin care se poate introduce un act normativ de sancționare mai gravă a agenților economici care nu respectă măsurile impuse de pandemie.

Astăzi, înaintea ședinței de Guvern, a fost aprobată hotărârea CNSU prin care a apărut un lucru nou. Este o propunere prin care să fie instituită o măsură complementară a suspendării activității pe o perioadă determinată pentru operatorii economici care nu respectă măsurile de prevenire și combatere a răspândirii Covid-19. Au fost multe discuții în momentul în care am relaxat condițiile pentru anumiți operatori economici”, declara la începutul săptămânii premierul Florin Cîțu.

Acesta a explicat că amenzile care se dau par să nu aducă rezultatul dorit. Și, deși amendați, mulți agenți economici continuă să sfideze măsurile impuse. Premierul a explicat că se poate începe cu o perioadă de două săptămâni, în care agentul economic care încalcă regulile să fie obligat să suspende activitatea.

Acele amenzi pe care le dăm nu mai au niciun efect. Trebuie să schimbăm regulile jocului. Dacă mă întrebați pe mine, putem începe cu 2 săptămâni. Este doar ceea ce aș propune eu. CNSU ne-a făcut propunerea de act normativ, dar eu propun inițial două săptămâni”, a declarat premierul Florin Cîțu.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

VIDEO: Terase din sticlă pe sistem Valedo retractabil – propunerea POP&POP Glass Solutions pentru cei mai pretențioși clienți

Există probabil zeci de moduri de a închide o terasă, dar pentru cei pretențioși, care vor...

BistriVet angajează contabil, Filadelfia Group caută șoferi profesioniști și însoțitor de grup Grecia / Bulgaria

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița: BistriVet angajează contabil. Filadelfia Group caută șoferi profesioniști,...

CASA RUSU Bistrița: TOMBOLĂ și un TOP 10 super piese de mobilier pentru casa ta 

Dormitoare, sufragerii, fotolii sau colțare în stil clasic sau modern, pe toate le găsești în oferta...