19.1 C
Bistrița
vineri, iulie 30, 2021

FOTO: Colibița poate „răsufla ușurată”. Armata și-a retras trupele, după două săptămâni

Trupele armate au invadat Colibița timp de două săptămâni. Militari din cadrul Brigăzii 81 Mecanizată ,,General Grigore Bălan” au participat la cursuri de instruire pentru acțiunile desfășurate în zone montane.

Zona Colibița a fost „invadată” în ultimele două săptămâni de trupe armate.

Mai exact, în perioada 25 ianuarie – 05 februarie, structurile de cercetare și informații din cadrul Brigăzii 81 Mecanizată „General Grigore Bălan” au participat la tabăra de instrucție la munte, pe timp de iarnă.

CE anume au învățat militarii:

  • Intrucția tactică
  • instrucția pe schiuri
  • instrucția sanitară
  • executarea unor teme de topografie militară
  • trai în condiții de izolare, în teren muntos-împădurit

Tabăra de instrucție la munte iarna creează cadrul necesar instruirii structurilor de cercetare și informații atât pentru formarea și dezvoltarea deprinderilor practice necesare desfășurării acțiunilor specifice în teren montan, precum și pentru creșterea coeziunii structurale și acționale a subunităților de cercetare. Acest tip de instrucție contribuie permanent la creșterea rezistenței fizice și psihice și la întărirea coeziunii de grup”, au explicat reprezentanții Brigăzii.

Se pare că militari s-au descurcat chiar bine.

Prin modul de implicare în pregătirea și desfășurarea instruirii și rezultatele obținute, cercetașii din cadrul brigăzii au demonstrat un nivel ridicat de cunoștințe specifice. O notă aparte o constituie integrarea militarilor nou veniți și transferul de expertiză de la militarii cu experiență, inclusiv în Teatrele de Operații, către aceștia”, au mai anunțat reprezentanții Brigăzii 81 Mecanizată „General Grigore Bălan„.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Filexpo – Noul Centru comercial cu capital 100% Bistrițean. Va face diferența!

Deschidere va avea loc joi,  29 iulie h 11. Managerul  de comunicare al Filexpo, declară : “Inițial...

FOTO/VIDEO: ”Arome din Călimani” vinde, usucă și congelează afine de pădure pentru cofetării și restaurante! Povestea unei afaceri de familie

Gustul pădurii -  fresh, congelat sau uscat - ajunge acum în cofetării, restaurante sau pe mesele...