-0.1 C
Bistrița
vineri, decembrie 8, 2023

Focar COVID-19 la Blocul Alimentar al Spitalului Județean de Urgență Bistrița

Spitalul Județean de Urgență Bistrița este „lovit” din nou de coronavirus. După cadrele medicale și personalul auxiliar, virusul a atacat blocul alimentar al spitalului. VEZI cum s-a ajuns la această situație:

DSP BN a raportat astăzi un nou val de îmbolnăviri la nivelul județului, printre care 8 angajați ai Spitalului Județean de Urgență Bistrița.

Printre aceștia se numără 7 angajați ai Blocului Alimentar și o îngrijitoare de curățenie din Ambulatoriul integrat (Policlinica Bistrița).

Focarul de la Blocul Alimentar a pornit de la soțul unei asistente de dietetică, întors din Germania și confirmat pozitiv la infecția cu COVIS-19.

„Ca urmare a depistării unei asistente de dietetică infectate cu coronavirusul SARS-CoV-2, al cărei soț, întors din Germania, a fost pozitiv Covid-19, Spitalul Județean de Urgență Bistrița a testat întreg personalul Blocului Alimentar, respectiv 34 de angajați, plus directorul administrativ în subordinea căruia funcționează acest departament, și un angajat al Serviciului Aprovizionare, care răspunde de bucătărie”, transmit reprezentanții SJU Bistrița.

Rezultatele au arătat că din cele 36 de persoane testate, 7 au fost depistate pozitive, una incertă și restul negative.

Activitatea Blocului Alimentar nu va fi afectată, întrucât se lucrează în echipe.

„Focarul Covid-19 depistat este în cazul echipei care a fost de serviciu în săptămâna 21-27 septembrie.
Având în vedere că la Blocul Alimentar programul de lucru se desfășoară pe echipe cu rotații săptămânale, instituția își continuă activitatea cu echipa din această săptămână (testată negativ)”, se mai arată în comunicat.

Blocul Alimentar a beneficiat de dezinfecție completă, iar lucrul continuă cu angajații testați negativ, echipați cu măști de protecție FFP2, iar peste 6 zile va fi retestat întregul personal depistat negativ.

În cazul ingrijitoarei de curățenie din Ambulatoriu, aceasta a fost depistată pozitiv la testarea de la întoarcerea din concediul de odihnă.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Anunț începere proiect de investiții pentru retehnologizarea societății

SC FLORĂRIILE PĂPĂDIE S.R.L anunță începerea activităților proiectului „PROIECT DE INVESTITII PENTRU RETEHNOLOGIZAREA SOCIETATII”, Cod SMIS 161978, finanțat în cadru POC - Programul Operațional Competitivitate 2014-2020...

Scurt ghid turistic pentru cei care vor să viziteze Macao

Macao mai este cunoscut și ca „Vegas-ul Chinei” grație multitudinii de cazinouri de top prezente în acest oraș. El este însă și o destinație turistică ideală dacă vrei să petreci un weekend sau chiar mai mult într-un oraș asiatic extrem de dezvoltat.

Stewo Plast Năsăud caută personal curățenie, Orange angajează manager. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Stewo Plast Năsăud caută personal curățenie. Se oferă salariu atractiv, transport asigurat, bonuri de masă de 30 lei/zi lucrătoare. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de specialist marketing & comunicare și infirmieră part-time.