10.1 C
Bistrița
marți, mai 17, 2022

Focar COVID-19 la Blocul Alimentar al Spitalului Județean de Urgență Bistrița

Spitalul Județean de Urgență Bistrița este „lovit” din nou de coronavirus. După cadrele medicale și personalul auxiliar, virusul a atacat blocul alimentar al spitalului. VEZI cum s-a ajuns la această situație:

DSP BN a raportat astăzi un nou val de îmbolnăviri la nivelul județului, printre care 8 angajați ai Spitalului Județean de Urgență Bistrița.

Printre aceștia se numără 7 angajați ai Blocului Alimentar și o îngrijitoare de curățenie din Ambulatoriul integrat (Policlinica Bistrița).

Focarul de la Blocul Alimentar a pornit de la soțul unei asistente de dietetică, întors din Germania și confirmat pozitiv la infecția cu COVIS-19.

„Ca urmare a depistării unei asistente de dietetică infectate cu coronavirusul SARS-CoV-2, al cărei soț, întors din Germania, a fost pozitiv Covid-19, Spitalul Județean de Urgență Bistrița a testat întreg personalul Blocului Alimentar, respectiv 34 de angajați, plus directorul administrativ în subordinea căruia funcționează acest departament, și un angajat al Serviciului Aprovizionare, care răspunde de bucătărie”, transmit reprezentanții SJU Bistrița.

Rezultatele au arătat că din cele 36 de persoane testate, 7 au fost depistate pozitive, una incertă și restul negative.

Activitatea Blocului Alimentar nu va fi afectată, întrucât se lucrează în echipe.

„Focarul Covid-19 depistat este în cazul echipei care a fost de serviciu în săptămâna 21-27 septembrie.
Având în vedere că la Blocul Alimentar programul de lucru se desfășoară pe echipe cu rotații săptămânale, instituția își continuă activitatea cu echipa din această săptămână (testată negativ)”, se mai arată în comunicat.

Blocul Alimentar a beneficiat de dezinfecție completă, iar lucrul continuă cu angajații testați negativ, echipați cu măști de protecție FFP2, iar peste 6 zile va fi retestat întregul personal depistat negativ.

În cazul ingrijitoarei de curățenie din Ambulatoriu, aceasta a fost depistată pozitiv la testarea de la întoarcerea din concediul de odihnă.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

CE faci cu cel mic în vacanța de vară? Îl duci la Ianiki: distracție, ateliere, explorare, excursii!

Vine vacanța de vară și acest lucru îngrozește părinții care NU au soluții cu cine să-și...

Bărbații cu stil din Cluj, îmbrăcați de doi bistrițeni, care se impun pe piața clujeană cu brandul exlusivist TORRES Cerimonia

Simion și Ramona Creța, care deja s-au impus pe piața bistrițeană a vestimentației de ocazie aduc...

Frasinul a semnat astăzi cel mai mare contract pentru reabilitarea unui drum județean din Sălaj, de peste 100 milioane lei

Compania bistrițeană Frasinul a semnat astăzi un contract de peste 100 milioane lei (23 de milioane...