5.7 C
Bistrița
sâmbătă, noiembrie 27, 2021

Focar COVID 19 la penitenciar: Zeci de deținuți, infectați!

Un focar COVID 19 a izbucnit la Penitenciarul Bistrița. Peste 60 de deținuți sunt infectați. CUM e gestionată situația:

Câteva celule din cadrul Penitenciarului Bistrița au fost „transformate” în secție COVID. Asta după ce zeci de deținuți au fost depistați pozitiv.

Prima dată a fost depistat un angajat și unu sau doi deținuți. Așa că s-a făcut o testare în masă a deținuților, rezultatul final fiind de 63 de persoane infectate: 61 de deținuți și doi angajați. Deținuții infectați au fost izolați de restul deținuților”, a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, șefa DSP BN, Anca Andrițoiu.

Aceștia nu prezintă simptome, iar partea bună este că majoritatea sunt vaccinați.

La penitenciar au fost mai multe campanii de vaccinare. Deci majoritatea sunt vaccinați. Și cei infectați sunt asimptomatici. Dar a fost o testare în masă, de aceea au fost depistați. Momentan sunt izolați la penitenciar și supravegheați de medicul unității”, a explicat Anca Andrițoiu.

Anul trecut, deținuții depistați pozitiv cu COVID 19 erau transferați la Jilava, singura unitate cu spital.

Vom vedea dacă va fi nevoie de transferul vreunuia la spital. Momentan aceștia sunt sub supraveghere, aici la Bistrița!”, a concluzionat Anca Andrițoiu.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Efectele crizei sanitare asupra sănătății mentale la nivel global

Efectele crizei sanitare: Află cât de afectată a fost starea mentală a populației la nivel mondial ca urmare a crizei sanitare. Statistici pentru diferite regiuni ale lumii.

Provocarea Roser House: Ce-ai zice de un Crăciun magic, înconjurat de zăpadă și gustări delicioase, într-un peisaj de vis?

Cine nu și-ar dori ca de Crăciun să fugă de agitația orașului și să se relaxeze...

Care sunt avantajele pariurilor online

Dacă îți place să urmărești transmisiunile sportive și ești la curent cu ce se întâmplă în diverse sporturi, ești persoana potrivită pentru un hobby plin de adrenalină. Pariurile sportive online îți pot aduce câștiguri frumoase!