25.3 C
Bistrița
vineri, august 19, 2022

SURPRIZĂ! Fostul primar, Ovidiu Crețu în conflict de interese! CE spune ANI despre ultimul său mandat:

Fostul primar, Ovidiu Crețu, a fost găsit în conflict de interese de către Agenția Națională de Integritate. Se pare că fostul edil ar fi fost în conflict de interese pe tot parcursul ultimului său mandat. „Necazurile” i-ar fi fost create de acțiunile deținute la un important producător din Bistrița.

Potrivit Agenției Naționale de Integritate, Ovidiu Crețu a fost în conflict de interese în perioada 2016-2020, adică pe tot parcursul ultimului său mandat.

„În exercitarea mandatului de primar 2016-2020, Crețu Ovidiu Teodor a semnat ordonanțări de plată și facturi cu mențiunea „bun de plată” pentru societatea comercială în cadrul căreia persoana evaluată figurează ca acționar și a realizat venituri din dividende, încălcând astfel prevederile art. 70 și art. 76 din Legea nr. 161/2003 coroborate cu prevederile art. 228, alin. (1), lit. c) din O.U.G. nr. 57/2019 (text în vigoare începând cu data de 05.07.2019)”, precizează ANI într-un comunicat de presă.

Potrivit declarației sale de avere, Ovidiu Crețu avea acțiuni la S.S.I.F. Broker S.A Cluj-Napoca și la Comelf SA. Cel mai probabil producătorul bistrițean i-a adus probleme fostului edil.

În declarația de avere din 2020, Ovidiu Crețu preciza că are peste 21.000 de acțiuni la Comelf, valoarea acestora ajungând anul trecut la 12.290 de lei.

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

3 COMENTARII

 1. Fostul primar al Bistriței Ovidiu Crețu, s-a aflat în conflict de interese în toate cele trei mandate ale sale. Incă din primul său mandat Cretu s-a cramponat pur si simplu de cea mai proastă solutie pentru centura (ne)ocolitoare 2-Sud prin Padurea Codrisor, blocand totodată proiecte deosebit de importante pentru dezvoltarea turistica si urbanistica a orasului, cuprinse in Planurile Urbanistice Zonale Codrişor 1 şi Codrişor 2. Si toată această încăpătânare a primarului Cretu nu a fost deloc întâmplătoare. El a recunoscut că posedă teren în zona „Zăvoaie” pe unde urma să treacă centura 2-Sud. Iata ce declara Ovidiu Cretu fără nici o rusine înca în anul 2009, la începutul primului său mandat de primar: “Da, am acolo 45 de ari, cumpărați prin 2000-2001. Dacă va fi să îl vând la un preț bun, normal că îl vând. Soția l-a moștenit de la socrul meu, din câte știu sunt deja făcute actele de împroprietărire”. Cu alte cuvinte, in mintea acestui individ, prioritatea nu era rezolvarea traficului de tranzit prin realizarea centurii ocolitoare a orasului, ci modul în care această investitie poate să contribuie la cresterea valorii terenului pe care îl detine. Pe de altă parte, dealul Codrisor se confruntă cu mari fenomene de alunecare de teren. Ori, se stie că zgomotul, trepidatiile si vibratiile produse de trafic favorizează fenomenul de alunecare.
  Prin urmare, din interese personale meschine, după trei mandate de primar, Ovidiu Cretu a lăsat orasul Bistrita fără o centură ocolitoare. Evident, Ovidiu Cretu a fost sustinut de colegii săi de partid cu gândire la fel de mediocră (…)

 2. Vine Crețu, seamănă panică,
  Bărbierește lumea botanică,
  Taie panglici, retează burice
  Țaca-țac, parcă joacă popice.
  Sprinten ca cucu la sânziene,
  Spurcă și parcuri și arteziene,
  Prinde secera, saltă ciocanul,
  Alungă din cetate dușmanul.
  Pune pârtii pe dealul de tină,
  Duce ninsoarea peste colină,
  Trage cu tunu, bate-n covată:
  – Unde-s nămeții de altădată?
  Copil teribil cu farse ghidușe
  Plantează prin ringuri țepușe
  Și-n inima urbei, marele cort.
  Astfel, Bălane, veacul e mort,
  Iar dacă vede că tu nu judeci,
  Ovi suflă potcoave de pureci
  Și scoate podul acva-prostirii,
  Precum purcelul răspovestirii
  Crescut cu lapte, coji și tărâțe,
  Montează singur opt veverițe
  Aplaudat de… preaprefăcuții
  Care plimbă la Bistrița struții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

RED WEEKEND la Alpha Home OUTLET! Orice piesă de mobilier are 30 la sută reducere!

Acest sfârșit de săptămână vine cu o ofertă de nerefuzat la Alpha Home OUTLET. E lichidare...

Sfaturi de siguranță pentru Hoverboard

Hoverboard-urile sunt la modă în acest moment, dar merită cu adevărat să fie atât de populare? Iată câteva sfaturi de siguranță de care să țineți cont dacă trebuie neapărat să aveți această jucărie la modă.