14.6 C
Bistrița
vineri, iunie 14, 2024

FOTO: A-nceput din nou să cadă… câte-o cărămidă-n stradă!

Casele din centrul vechi al orașului se degradează văzând cu ochii. În ultimele zile un horn amenința să cadă de pe o casă, iar de pe o alta, tencuiala s-a desprins. Teoretic s-ar acorda „stimulente” celor ce reabilitează casele. Practic… lucrările cam ard la buzunar.

Începutul de weekend nu le-a priit unor imobile din Centrul Vechi al orașului.

Vineri, un horn amenința să cadă, iar asta ar fi putut duce chiar la victime. Din fericire, s-a intervenit în timp util și pericolul a fost îndepărtat.

Doar că acesta nu a fost singurul pericol ce s-a ivit. De pe clădirea aflată la intersecția străzilor Dornei cu Barbu Ștefănescu Delavrancea au început să cadă bucăți din tencuială.

Zona a fost împrejmuită cu bandă menită să țină pietonii departe de „pericolul căderii tencuielii”. Doar că, evitând tencuiala, pietonii „se avântă” în stradă, apărând așadar alte riscuri.

La un moment dat, viceprimarul Cristian Niculae sugera un stimulent pentru cei care reabilitează aceste clădiri.

Mai multe despre subiect puteți reciti aici:

FOTO: Centrul vechi al Bistriței merită să-și recapete strălucirea! VEZI ce planuri are primăria pentru clădirile de patrimoniu:

Doar că reabilitarea acestor clădiri, în termenii „impuși” de încărcătura istorică, ustură la buzunar. Iar casele riscă să se prăbușească sub privirile bistrițenilor.

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

STEWO PLASTIC din Năsăud angajează asistent producție. NOI locuri de muncă, la Bistrița

STEWO  PLASTIC Prod din Năsăud caută asistent de producție, iar RCB ELECTRO 97 Bistrița are nevoie de Manipulant mărfuri și Derulatorist. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Smarty Kids Bistrița, Aquabis, Restaurant Arena by Casa EMA sau TeraSteel:

TeraSteel angajează operatori producție, Sanovil caută biolog/biochimist. NOI locuri de muncă, la Restaurant Arena by Casa EMA

Clinica Sanovil Bistrița angajează Biolog / Biochimist. Cunoștințele de microbiologie constituie un avantaj. TeraSteel caută operatori producție. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, RCB Electro, Restaurant Arena by Casa EMA:

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil: