13.5 C
Bistrița
miercuri, septembrie 27, 2023

FOTO: A-nceput din nou să cadă… câte-o cărămidă-n stradă!

Casele din centrul vechi al orașului se degradează văzând cu ochii. În ultimele zile un horn amenința să cadă de pe o casă, iar de pe o alta, tencuiala s-a desprins. Teoretic s-ar acorda „stimulente” celor ce reabilitează casele. Practic… lucrările cam ard la buzunar.

Începutul de weekend nu le-a priit unor imobile din Centrul Vechi al orașului.

Vineri, un horn amenința să cadă, iar asta ar fi putut duce chiar la victime. Din fericire, s-a intervenit în timp util și pericolul a fost îndepărtat.

Doar că acesta nu a fost singurul pericol ce s-a ivit. De pe clădirea aflată la intersecția străzilor Dornei cu Barbu Ștefănescu Delavrancea au început să cadă bucăți din tencuială.

Zona a fost împrejmuită cu bandă menită să țină pietonii departe de „pericolul căderii tencuielii”. Doar că, evitând tencuiala, pietonii „se avântă” în stradă, apărând așadar alte riscuri.

La un moment dat, viceprimarul Cristian Niculae sugera un stimulent pentru cei care reabilitează aceste clădiri.

Mai multe despre subiect puteți reciti aici:

FOTO: Centrul vechi al Bistriței merită să-și recapete strălucirea! VEZI ce planuri are primăria pentru clădirile de patrimoniu:

Doar că reabilitarea acestor clădiri, în termenii „impuși” de încărcătura istorică, ustură la buzunar. Iar casele riscă să se prăbușească sub privirile bistrițenilor.

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Michaela’s Brasserie, Transmixt, Masterfoam și Tehnoprod Plast SRL

Michaela’s Brasserie are nevoie de ajutor cofetar, brutar – patiser și ospătar. Transmixt caută șoferi de autobuz. Se oferă salariu corect, bonuri de masă, condiții de lucru moderne, instruiri dedicate și alte avantaje specifice. Ce alte locuri de muncă sunt diponibile în Bistrița:

Cel Mai Cool Desert – Bubble Waffle – a ajuns la Năsăud!

Copiii și adolescenții din Năsăud sunt în extaz, de ieri! Cel mai cool desert – bubble waffle – a ajuns și în orașul lor! Cei doi foști colegi de liceu și-au extins afacerea delicioasă, deschizând un punct și în orașul academicienilor - Năsăud.

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest sunt invitați la Oradea pe 14 septembrie să se înscrie în programul ScaleOut 4X10, organizat de RBL și ING Bank

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj) sunt invitați la Oradea, pe 14 septembrie 2023, cu ocazia lansării ScaleOut 4x10 - program de scalare organizat de Fundația Romanian Business Leaders (RBL) și ING Bank România.