7.1 C
Bistrița
luni, septembrie 20, 2021

FOTO: Alegeri în înghesuială la PNL. Liberalii își aleg liderii

Liberalii își aleg astăzi liderii care vor conduce organizația județeană în următorii 4 ani. Alegerile au loc la Palatul Culturii, iar „înghesuială” e cuvântul care descrie perfect atmosfera dinaintea votului. Cele peste 450 de persoane care se înghesuiau în sala de spectacole, cu măștile mai mult pe sub barbă, nu l-au impresionat nici pe ministrul MAI prezent la Bistrița.

Pe o căldură covârșitoare, căreia nu îi făcea față nici aerul condiționat pornit la maxim, Palatul Culturii a găzduit astăzi alegerile interne PNL. Astăzi se stabilește cine va conduce organizația județeană a partidului în următorii 4 ani.

Miza este cu atât mai mare, cu cât următorul președinte va avea inclusiv responsabilitatea a patru runde de alegeri în 2024. Cu toate acestea, în cursă s-au înscris doar doi liberali. Este vorba despre președintele în exercițiu și primarul municipiului, Ioan Turc, și Sorin Mititean – primarul de la Șieu Măgheruș.

Primarii și liderii din organizațiile din județ au strâns rândurile, fie în jurul lui Mititean, fie a lui Ioan Turc.

Dacă Sorin Mititean se bucură de sprijinul mai multor primari nemulțumiți de activitatea lui Turc, actualul președinte a mizat pe sprijinul președintelui Ludovic Orban.

La eveniment au participat președintele PNL Ludovic Orban, prim-vicepreședintele PNL și ministru al Muncii, Raluca Turcan sau ministrul Agriculturii Adrian Oros.

A fost prezent inclusiv ministrul Afacerilor Interne Lucian Bode, care, culmea, n-a fost impresionat de marea de liberali prezenți în sală.

N-a fost impresionat nici de modalitatea cum unii au înțeles să respecte restricțiile impuse de pandemie – cu masca pe sub barbă. Era prea ocupat să-și arate susținerea pentru primarul Ioan Turc. Nici jandarmii și polițiștii care mișunau pe afară n-au îndrăznit să intre să-i întrebe pe participanți de sănătate.

Lipsă de comunicare și lipsă de transparență…

Sorin Mititean a mizat în discursul său pe lipsa de acțiune și comunicare a opozantului său. A punctat de asemenea și modul cum au fost aleși candidații pentru parlamentare sau netransparența alegerilor de astăzi. Aceste lucruri le-a dezvoltat Mititean și la Bistrițeanul Live. Despre asta puteți citi AICI.

Culmea, cele semnalate au fost confirmate și de secretarul general al PNL, Robert Sighiartău. Acesta nu și-a nominalizat preferatul, însă voalat, și-a arătat sprijinul pentru Mititean, confirmând practic cele semnalate de primarul de la Șieu Măgheruș.

„În  urmă cu patru ani am promis două lucruri: că vom face din PNL prima forță politică în județ și că vom câștiga Primăria Bistrița. Nu am reușit atunci câștigarea președinției Consiliului Județean, pentru că eram conștient că poate fi îndeplinit acest obiectiv în a doua etapă. După câștigarea Primăriei Bistrița și a altor primării de orașe și comune. Aceste rezultate îmi permit să stau în fața dumneavoastră, fără ele, cu siguranță aș fi susținut un alt candidat pentru președinția filialei județene”, a punctat Ioan Turc.

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FOTO/VIDEO: S-a deschis Carrefour Express la Bistrița – un magazin ”mai aproape de client”

Un nou magazin „mai aproape de client„ s-a deschis la Bistrița. Pe strada Împăratu Traian nr...

FOTO: La Roser House ai lacul Colibița la picioare!

Lucrezi, alergi dintr-o parte în alta, și ai nevoie de un loc unde să te deconectezi....

Italtextil Sărata, Fan Curier Bistrița, Rombat și Leoni fac angajări! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Fan Curier, Italtextil Sărata sau RCB Electro...