20.2 C
Bistrița
sâmbătă, mai 21, 2022

FOTO: Avalanșă, în Munții Rodnei, surprinsă în câteva fotografii spectaculoase

Dacă la Bistrița primăvara își face timid simțită prezența, în Munții Rodnei, pasionații de drumeții au toate șansele să surprindă în spectaculoase fotografii – câte o avalanșă. Mai ales în zona La Cărți

Câteva fotografii spectaculoase, înfățișând o avalanșă în Munții Rodnei, au fost publicate ieri de coordonatorul Cercului de agrobiologie din Sângeorz-Băi, Toader Dorel Bazga. 

Pasionații de plante, animale și biologie aplicată din orașul-stațiune ne-au surprins din nou cu o poveste impresionantă despre o avalanșă imortalizată zilele trecute, în Munții Rodnei. 

Socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din munte. Urmele unei haite nedestrămate de lupi însoțeau pe o porțiune bună drumul forestier. Erau proaspete, dar nu ne-am orientat după ele.

Aveam șanse minimale să-i prindem din urmă, chiar și cu teleobiectivul.

Urcând mai apoi pe poteca ce mergea paralel cu un pârâu, o priveliște grozavă ni s-a deschis în fața ochilor.

Pe o porțiune de câteva sute de metri și cu o înălțime de 3,5 – 4,5 m, o avalanșă bloca valea…”, povestește Toader Dorel Bazga.

Drumeții au escaladat-o cu atenție, pentru că mici crevase se deschideau amenințători printre bulgării înghețați. 

După ce a ieșit untul din noi, am pătruns în desișul molidișului, pe urmele unui cocoș de munte.

L-am ratat însă, luându-și zborul printre păienjenișul rămurelelor… Au rămas, drept dovadă urmele, un fulg și ceva excremente. 

A doua ratare a fost o capră neagră, observată ulterior, acasă, într-una din pozele postate aici (poate are cineva curiozitate și răbdare s-o afle).

Am avut totuși o întâlnire faină cu un șoim călător, specie rară în România…” 

Din aceeași poveste aflăm că în zonă grosimea stratului de zăpadă este, în medie, de 80 centimetri. Cei care s-au gândit cumva să facă circuitul prin zona La Cărți ar fi bine să țină seama de acest avertismen: traseul este compromis de avalanșe.

Foto @ Toader Dorel Bazga

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să alegi un laptop bun

In ziua de astazi, laptopurile ne sunt extrem de utile si ne folosim de aceste...

Ce trebuie să știți despre anvelopele all season

Calendarul tocmai a trecut în luna mai și toată lumea este pe cale să plece în...

Rombat caută operatori producție, Îndemânarea Construct are nevoie de ingineri. Locuri de muncă, și la Michaela’s Brasserie!

Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent generalist, Îndemânarea Construct angajează ingineri construcții civile și inginer topograf. NOI locuri de muncă, în Bistrița, la Michaela’s Brasserie: