32.4 C
Bistrița
joi, iulie 29, 2021

FOTO -Bistrițenii au luat cu asalt zonele cu zăpadă! Un „curajos” a apelat la jandarmi, după ce a rămas blocat pe un drum forestier

Cum în Bistrița nu am avut parte de zăpadă până acum, cei care au vrut să se bucure de covorul alb au luat cu asalt zonele unde natura a fost mai generoasă. Astfel, bistrițenii au profitat de zăpada depusă la Tihuța, Colibița sau Valea Blaznei. Un șofer a rămas blocat pe un drum forestier.

Potrivit Jandarmeriei Bistrița, turiștii au luat cu asalt zonele montane din județ, unde zăpada s-a depus într-un strat consistent. Astfel, în zona Valea Blaznei, stratul de zăpadă are 10-12 centimetri.

Căutate au fost și Piatra Fântânele și Colibița, unde temperaturile au fost negative, necesitând și un echipament adecvat. Unii s-au aventurat cu autoturismul pe drumurile forestiere acoperite cu zăpadă, de la Colibița ajungând să ceară sprijinul jandarmilor montani.

„Jandarmii montani Colibița au intervenit în urmă cu puțin timp în sprijinul unor turiști care au rămas blocați cu autoturismul pe un drum forestier din zona Irimiile de Jos. Jandarmii montani i-au sprijinit pe turiști, dar în același timp i-au explicat proprietarului autovehiculului faptul că este interzisă circulația cu autovehicule în fondul forestier fără acordul administratorului, cel în cauză fiind sancționat cu un avertisment scris, pentru nerespectarea legislației în vigoare”, informează Georgeta Cășvan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Filexpo – Noul Centru comercial cu capital 100% Bistrițean. Va face diferența!

Deschidere va avea loc joi,  29 iulie h 11. Managerul  de comunicare al Filexpo, declară : “Inițial...

FOTO/VIDEO: ”Arome din Călimani” vinde, usucă și congelează afine de pădure pentru cofetării și restaurante! Povestea unei afaceri de familie

Gustul pădurii -  fresh, congelat sau uscat - ajunge acum în cofetării, restaurante sau pe mesele...