4.4 C
Bistrița
sâmbătă, noiembrie 27, 2021

FOTO: Ce deșeuri au mai descoperit lucrătorii Aquabis, în stațiile de pompare și epurare din județ

Locul acestor deșeuri ar fi în la de gunoi menajer! În schimb locuitorii unor sate din județ le aruncă în canalizare, blocând astfel stațiile de pompare și epurare! Aquabis S.A. face un apel către consumatorii din aceste zone:

Aquabis a revenit cu noi imagini care ilustrează colmatarea stațiilor de pompare și a stațiilor de epurare din aria de exploatare.

Mai jos vă prezentăm câteva instantanee de la intervențiile recente la stațiile de pompare și de epurare de la Blăjeni, Arcalia, Orhei și Satu Nou.  

După cum se vede este vorba de multe deșeuri textile, pampersuri, tampoane etc. Locul lor ar fi în lada de gunoi menajer colectat și în mediul rural”, au transmis reprezentanții Aquabis.

Mixerul bazinului de uniformizare – Stația de epurare Blăjeni: 

Pompe din stația Arcalia, de la Orhei și Satu Nou 

Stațiile de pompare și stațiile de epurare sunt proiectate să funcționeze în regim automat și au dotări moderne la nivel european. Rețelele de apă și canalizare sunt realizate prin proiecte finanțate de Uniunea Europeană scopul lor fiind asigurarea unei vieți decente și în mediul rural”, transmit cei de la Aquabis. 

Intervenția și mentenanța la stațiile de pompare și la stațiile de epurare este îngreunată din cauza acestor deșeuri. Funcționarea stațiilor este întreruptă datorită acestor blocaje cu deșeuri. Ceea ce presupune costuri suplimentare mari. 

Este motivul pentru care Aquabis S.A. face un apel către consumatorii din zonele vizate. Aceștia sunt rugați să nu mai arunce în căminele de racord și în căminele colectoare resturi menajere.

Rețeaua de canalizare este construită pentru colectarea și epurarea apelor uzate menajere”, avertizează specialiștii Aquabis.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Efectele crizei sanitare asupra sănătății mentale la nivel global

Efectele crizei sanitare: Află cât de afectată a fost starea mentală a populației la nivel mondial ca urmare a crizei sanitare. Statistici pentru diferite regiuni ale lumii.

Provocarea Roser House: Ce-ai zice de un Crăciun magic, înconjurat de zăpadă și gustări delicioase, într-un peisaj de vis?

Cine nu și-ar dori ca de Crăciun să fugă de agitația orașului și să se relaxeze...

Care sunt avantajele pariurilor online

Dacă îți place să urmărești transmisiunile sportive și ești la curent cu ce se întâmplă în diverse sporturi, ești persoana potrivită pentru un hobby plin de adrenalină. Pariurile sportive online îți pot aduce câștiguri frumoase!