8.5 C
Bistrița
luni, octombrie 25, 2021

FOTO: Creaţie și distracție, în parohia romano-catolică din Bistrița

Treizeci de copii au avut parte zilele trecute de activități creative și ateliere meșteșugărești la parohia romano-catolică din Bistrița. Pentru că secolul XXI este marcat de o perpetuă schimbare, care se dezvoltă alert și este dominată de tehnologie, asemenea evenimente sunt esențiale pentru a educa copii în paralel, respectiv pe lângă viața virtuală să învețe și cultura și obiceiurile păstrate din veacuri.

Copiii noştri, care cresc într-o astfel de lume, fie nu au posibilitatea, fie nu mai au de la cine să înveţe despre trecutul strămoşilor, cultura și obiceiurile lor, iar astfel de evenimente sunt esențiale…”, au precizat organizatorii, motivându-și astfel demersul educativ.

Tabăra de creaţie a început pe data de 25 iunie, iar în cele două săptămâni de tabără şcolarii cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani au avut posibilitatea de a învaţa de la dascăli cu experienţă dansuri, jocuri și cântece populare, arta olăritului, împletitul papurei, varietatea cusutului, dar și frumusețea actoriei – copiii participanți fiind provocați să aducă la viață povestea Albă ca zăpada și cei șapte pitici.

Pe lângă  toate acestea, ca în fiecare tabără, accentul a fost pus şi pe joacă, mult sport şi distracţie. În fiecare zi copii au avut parte de o serie de jocuri în aer liber, dar şi de plimbări şi sport în Parcul Mare şi în Pădurea Parc Schullerwald. Cum cea mai bună metodă de răcorire vara este apa, organizatorii s-au gândit şi la acest aspect. La Casa Ema au avut parte de o întreagă după-masă de bălăceală şi distracţie.

Tabăra s-a încheiat pe 6 iulie, în Pădurea Schullerwald, cu expoziţia creațiilor realizate de copii în cele două săptămâni de tabără, dar şi cu un spectacol în care copiii au dat viaţă personajelor din povestea Albă ca zăpada și cei șapte pitici, la care au participat şi părinţii.

Cea de a V-a ediție a Taberei de Creație a fost organizată de Asociația Pro Hereditatem, cu sprijinul financiar al Primăriei Municipiului Bistriţa şi al Fundaţiei Communitas. Mulţumim totodată tuturor celor care au ajutat la organizarea taberei, şi organizaţiei judeţene UDMR pentru sprijinul logistic acordat”, au transmis organizatorii.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Alege ochelari de calitate pentru confortul și siguranța ochilor

Ochelari de vedere sau ochelari de soare, cu tratamente antireflecție sau fără, modele actuale, la modă...

Ai nevoie de un utilaj în construcții?! Poți CUMPĂRA/ÎNCHIRIA oricând de la Utilaje Bistrița

Te-ai apuca de construit, de demolat sau de modificat o construcție, dar n-ai cu ce lucra....

Se fac angajări la Geoplast, Salon Claudia, IMP România și Leoni! Locuri de muncă, disponibile în Bistrița

Se fac angajări la Geoplast, Restaurant Jacqueline, Supercom, Transmixt și Salon CLAUDIA! Locuri de muncă disponibile sunt și la Restaurant Subway Viișoara, RCS & RDS și Electroplast. Leoni are nevoie de 275 de muncitori cablaje. Oferta completă, mai jos: