13.8 C
Bistrița
miercuri, mai 18, 2022

FOTO – Cum s-a transformat în mecanic de ratrac ultramaratonistul Tibi Ușeriu

Weekendul viitor, Pasul Tihuța se transformă în ținutul câinilor. Concursul de atelaje „Drumul Romanilor” ajunge la ediția cu nr V. Printre cei care dau o mâna de ajutor pentru ca această competiție să fie ca la carte se numără și ultramaratonistul Tibi Ușeriu care s-a transformat, provizoriu, în mecanic de ratrac.

Pasul Tihuța găzduiește weekendul viitor concursul de atelaje „Drumul Romanilor”, care ajunge anul acesta la ediția cu nr V. Printre cei care ajută an de an logistic și cu tot ce e nevoie se numără voluntarii de la Tășuleasa Social, care oferă campusul lor, cu tot ce are la dispoziție pentru această acțiune.

Anul acesta sunt hotărâți să facă mai mult și au pus la punct un ratrac care zăcea stricat în curtea Cabanei Sportivilor. Au reușit să îl pună la punct și și-au pus în gând să pregătească o pârtie „ca-n Elveția”. Mai mult, l-au „transformat” pe ultramaratonistul Tibi Ușeriu în mecanic de ratrac!

„S-au comandat piese și benzi care să înlocuiască calea de rulare complet nefuncțională, am improvizat și am folosit elemente din secolul 21 pentru o mașinărie din secolul 20, pe care numai niște oameni pricepuți au știut să le adapteze pe modelul faci din ce ai rai. Mai mult, l-am calificat pe Tibi Ușeriu mecanic de ratrac și l-am făcut responsabil de trasarea pârtiei. În fiecare dimineață devreme pe un omăt tot mai serios, Tibi pleacă la bordul acestui îmblânzitori de nămeți, își ia toate cheile și trusele de unelte pe care le avem în campus și pornește în misiune. Sunt zile în care petrece mai mult timp sub ratrac decât în el, dar cumva-cumva, a scos-o la capăt și bucuria lui cea mai mare în fiecare zi, este dacă reușește să se întoarcă în campusul de la Tășuleasa cu tot cu ratrac”, povestește Tășuleasa Social.

Foto: Tășuleasa Social

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să alegi un laptop bun

In ziua de astazi, laptopurile ne sunt extrem de utile si ne folosim de aceste...

Ce trebuie să știți despre anvelopele all season

Calendarul tocmai a trecut în luna mai și toată lumea este pe cale să plece în...

Rombat caută operatori producție, Îndemânarea Construct are nevoie de ingineri. Locuri de muncă, și la Michaela’s Brasserie!

Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent generalist, Îndemânarea Construct angajează ingineri construcții civile și inginer topograf. NOI locuri de muncă, în Bistrița, la Michaela’s Brasserie: