11 C
Bistrița
joi, mai 19, 2022

FOTO/VIDEO: Artiștii Centrului Județean pentru Cultură, strălucitori în spectacolul dedicat Unirii Principatelor Române

Artiștii de la Centrul Județean pentru Cultură au strălucit astă-seară, pe scena centrului cultural Dacia. Aici s-a desfășurat un spectacol omagial dedicat celor 163 de ani de la Unirii Principatelor Române.

Evenimentul a fost organizat de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud și Centrul Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud.

Intitulat „Hai să dăm mână cu mână”, spectacolul a fost susținut de Ansamblul Profesionist „Dor Românesc”.

Muzicienii ansamblului dirijați de Horațiu Cigu i-au acompaniat pe îndrăgiții soliști Domnica Dologa, Mirela Petruș, Anuța Motofelia, Ioachim Spân sau Nicolae Cioancă.

Pe scenă au urcat și Cristina Retegan, Veronica Bălan, Anamaria Marti și Ștefan Cigu.

Surpriza pe care muzicienii au făcut-o spectatorilor a fost că aceștia au interpretat creații muzicale din fiecare zonă folclorică a țării.

Nu au lipsit nici momentele de coregrafie semnate de Adrian Pașcu. 

Spectacolul a fost prezentat de actorul Mihai Amariei, care a și oferit spectatorilor prezenți momente poetice emoționante.

Invitatul special al spectacolului a fost Mariana Deac.

Este o zi atât de importantă pentru neamul românesc. Parcă sărbătoarea este mai frumoasă, atunci când frații sunt împreună. Și știm de veacuri, de la strămoșii noștri, că unirea înseamnă putere. De aceea trebuie să fim uniți și să ne strângem în jurul idealului neamului românesc. Unirea pe care a înfăptuit-o Alexandru Ioan Cuza a fost primul pas, extrem de important, în îndeplinirea visului acestui neam…”, a remarcat managerul Alexandru Pugna.

Evenimentul s-a încheiat după aproape două ore cu un moment emoționant. Toți soliștii de la Centrul Județean pentru Cultură au urcat pe scenă, alături de managerul Alexandru Pugna. Au interpretat, în final, celebra melodie Hai să dăm mână cu mână – emblematică pentru evenimentul istoric celebrat.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să alegi un laptop bun

In ziua de astazi, laptopurile ne sunt extrem de utile si ne folosim de aceste...

Ce trebuie să știți despre anvelopele all season

Calendarul tocmai a trecut în luna mai și toată lumea este pe cale să plece în...

Rombat caută operatori producție, Îndemânarea Construct are nevoie de ingineri. Locuri de muncă, și la Michaela’s Brasserie!

Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent generalist, Îndemânarea Construct angajează ingineri construcții civile și inginer topograf. NOI locuri de muncă, în Bistrița, la Michaela’s Brasserie: