18.7 C
Bistrița
luni, mai 27, 2024

FOTO: Delicii și bunătăți de sezon, la Toamna Bistrițeană!

Slavă Domnului, toamna în acest an pare bogată și generoasă cu recoltele: mere delicioase, ardei, gogoșari, struguri și must preparat pe loc, pentru toți pofticioșii, flori, bostani, vinete, țuică, nuci și bunătățile producătorilor din „Produs în Bistrița-Năsăud” – vă așteaptă astăzi și mâine până spre seară, în Heidenfeld!

Zeci de bistrițeni au luat deja cu asalt tarabele impresionant amenajate în Complexul de Agrement Heidenfeld din Viișoara, acolo unde a debutat, în această dimineață, Toamna Bistrițeană. Până spre seară, dar și duminică, pe tot parcursul zilei, aici găsiți tot ce vă dorește sufletul pentru a vă aproviziona cămările cu fructe și legume proaspete, care să vă ajute să treceți cu bine peste iarna ce bate la ușă.

Organizatorii au pregătit și o surpriză muzicală pentru vizitatori și clienți: împreună cu Centrul Cultural Municipal „George Coșbuc”, Primăria a oferit bistrițenilor și câteva concerte de fanfară.

Festivalul „Toamna Fanfarelor”, ajuns la ediția cu numărul 14, completează atmosfera cu muzică ambientală relaxantă și atractivă. Invitați să susțină concerte sunt muzicienii militari de la fanfara Garnizoanei Bistrița, dirijați de Bogdan Bejinaru, dar și Fanfara din Telciu (dirijată de Ioan Mureșan) și Fanfarele Reunite din Satu Mare, dirijate de Mircea Cârcu.

Manifestarea constituie pentru bistriţeni nu doar o bună ocazie de a-şi umple cămările cu provizii pentru iarnă, cât şi prilejul de a petrece agreabil câteva ore în aer liber, vizitând expozițiile cu vânzare de produse agricole, apicole, de păsări și animale mici, standurile de alimentație publică sau urmărind concertele de fanfară ce vor avea loc în acest weekend”, a transmis Primăria Bistrița.

Municipalitatea i-a premiat, cu acest prilej, și pe participanții la expoziția cu vânzare, dar și pe bistrițenii care s-au înscris în concursul Bistrița Verde și care vor primi distincții pentru Cea mai frumoasă grădină cu flori aferentă casei de locuit, Cel mai frumos balcon cu flori și Cea mai frumoasă grădină cu flori aferentă blocurilor de locuinţe. Municipalitatea a premiat și asociațiile de locatari care au demonstrat că știu să colecteze selectiv deșeurile.

Duminică, 30 septembrie, expoziția cu vânzare va fi deschisă în Heidenfeld începând cu orele 09:00 și până la orele 20:00.

Pe parcursul celor două zile în care se desfășoară Toamna Bistrițeană – Piața Decebal și Piața En gross de pe str. Tărpiului vor fi închise.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

BISTRIȚA: S-a deschis We Fit Club, pe str. Alba Iulia! 1100 mp cu aparate performante de fitness, clase de kangoo jumps sau bodypump

Cea mai nouă, probabil cea mai modernă sală de fitness, singura desfășurată pe 1100 mp s-a...

Descoperă Mercedes me Service

Știai că: Aplicația Mercedes me Service îți oferă asistență digitală în toate problemele legate de service?

Materom: Ofertă de primăvară pentru călătorii confortabile și mult mai sigure

A venit în sfârșit primăvara și este momentul potrivit pentru începuturi proaspete și noi aventuri. Descoperă frumusețea naturii care ne trezește la viață, din spatele volanului modelului tău Mercedes-Benz preferat – un companion excelent pentru călătorii pline de experiențe incitante!