2.4 C
Bistrița
sâmbătă, aprilie 20, 2024

FOTO: Dracula, ciobănescul caucazian crescut de pompierul Romeo Ilis, de la ISU Năsăud, a ajuns campion mondial!

Romeo Ilis este originar din Beclean, are 45 de ani și este pompier la ISU Năsăud. Soarta a făcut ca acum 10 ani, el și soția sa, Alexandra, să-și cumpere primul ciobănesc caucazian, pentru a-i păzi casa. Întâmplător au ajuns cu câinele și la un concurs. Nu mică le-a fost surpriza când s-au trezit cu câinele pe podium, cucerind locul II.

Atunci ne-am dat seama că avem un câine deosebit și foarte frumos… De atunci a început și pasiunea noastră pentru ei…”, ne-a mărturisit Romeo Ilis.

Tânărul pompier și soția sa au devenit crescători de ciobănești caucazieni. Și-au dezvoltat, în decursul celor 10 ani, o impresionantă canisă – Dracula Castle Kennel.

Au reușit să ofere ciobănești din canisa familiei în toată lumea.

Avem câini campioni în Mexic, în SUA, Franța sau Irlanda… Am în prezent nouă câini campioni, dar Dracula este cel mai tare. Este singurul ciobănesc caucazian din România care a ajuns campion mondial…”, ne-a povestit cu mândrie Romeo Ilis.

La rândul său, Alexandra Ilis, învățătoare în Șieu Măgheruș, a recunoscut că încă nu și-au revenit după victorie. „Am participat la multe campionate mondiale, în Amsterdam, în Austria sau Polonia. Dar acum a fost să fie titlul lui… Încă nu ne vine să credem… Încă nu ne dăm seama la ce performanță a ajuns”, a povestit emoționată Alexandra Ilis. 

Până să ajungă însă la această performanță, Dracula a avut de trecut printr-o mulțime de etape de pregătire.

Alergăm împreună trei kilometri pe zi, și facem antrenamente cam de trei ori pe săptămână. Este o oarecare investiție și în hrana unui asemenea câine campion. Cam 1000 de lei pe lună merg doar pe întreținerea lui. Fără să mai punem la socoteală participările la concursuri…”, a explicat Romeo Ilis.

Dracula are 3 ani și 8 luni, și se trage din părinți campioni. Tatăl său este Sokrowisha Valkirii Mudry și a fost adus tocmai din Rusia la Beclean, fiind el însuși campion internațional – ne-a explicat Alexandra Ilis. Mama sa, Atena, aparține tot canisei Dracula Castle Kennel, fiind și ea campioană Cum Laude.

La Campionatul Mondial din Cehia, Dracula s-a clasat pe primul loc, din aproape 40 de ciobănești caucazieni. Dar se poate lăuda cu alte 28 de premii I – BOB (Best Of Breed).

Ciobăneștii caucazieni sunt destul de agresivi cu oamenii. Și foarte atașați de stăpâni. Sunt cei mai strașnici câini de pază.

La un moment dat, una dintre cunoștințele noastre a trecut pe la noi cu un alt câine. Doi dintre ciobănești s-au eliberat pur și simplu din lesă, au ieșit din cușcă și au început să latre îngrozitor. Nu au sărit să-l muște, au vrut doar să-l sperie. Și au reușit! Pentru că omul s-a cățărat pe cușcă cu câinele lui în brațe, ca să scape de furia lor…

Nu se lasă atins de nimeni, decât de cei din familie… Cât timp țin eu mâna pe Dracula, câinele este complet liniștit. Nu sare la nimeni și nu amenință pe nimeni… Dacă luăm mâna de pe el, face prăpăd…

Și în concursuri se comportă extraordinar. Îl simt cum parcă ar intra brusc, atunci când pășim pe ring, în pielea unui campion. Parcă își ia dintr-o dată în serios rolul de campion… Este extraordinar…”, ne-a mai mărturisit Romeo Ilis. 

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. Felicitari Doamna Badea pentru articolul impecabil. O placere sa citesti un asa articol. Numai bine si mult succes va urez.

    Cu respect,,
    Robert Alecsa

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.