12.8 C
Bistrița
marți, mai 28, 2024

VIDEO – DROGURI PRINTRE TINERI – Un fost dependent de droguri, timp de 13 ani: Atitudinea familiei e esențială

„Marcel” este un fost dependent de droguri. A consumat aproape zilnic, 13 ani, fiind copil, acasă la părinți, iar apoi devenind soț și tată. „Atitudinea familiei este foarte importantă. Și da, este și scăpare de acest viciu”, a povestit tânărul.

Campania „Droguri printre tineri” merge mai departe! Așa cum v-am promis, vă prezentăm episodul DOI din interviul cu „Marcel”. Acesta a început să consume droguri când avea 17 ani, ajungând la o dependență de 13 ani.

Am schimbat substanța de mai multe ori, din curiozitate și din dorința de senzații noi. Am reușit să ascund faptul că mă drogam, până la vârsta de 21 de ani. Atunci, părinții mi-au descoperit niște plicuri și așa au început problemele în familie..”, a povestit Marcel.

Acesta a explicat că e EXTREM de importantă reacția familiei la un asemenea „șoc”.

Nu e bine să-i interzici să se mai întâlnească cu prietenii, să nu-l mai lași să iasă. Copilul are în el dorința de independență și faci mai mult rău oprindu-l. Cel mai important este să-i devii prieten”, a spus Marcel.

Apoi a devenit soț și tată, și, așa cum mărturisește, s-a confruntat cu mari probleme.

Am fost în pragul divorțului de câteva ori. M-a afectat în viața de cuplu și m-a afectat în relația cu copiii. Dar îi mulțumesc soției mele că mi-a fost alături în tot acest timp. Exact ceea ce spuneam. Că e foarte important ca familia să-ți fie alături”, a povestit Marcel.

De-a lungul celor 13 ani a încercat de mai multe ori să renunțe

Am ajuns și la un centru de dezintoxicare. Și după ce am stat acolo câteva săptămâni, primul lucru pe care l-am făcut când am ieșit a fost să îmi iau o doză de drog. Am umblat pe la preoți, pe la Preasfinți, pe la Biserici. Există scăpare. Eu am scăpat la o simplă rugăciune, la rugăciunea unui prieten. Deci cred că latura divină este cea care te poate scăpa. Deoarece, medical, mi s-a spus că pentru a scăpa de o dependență, trebuie să treacă tot atâția ani cât ai consumat. Deci la mine, la 13 ani de dependență ar fi trebuit 13 ani ca să fiu curat. Ori eu am scăpat la simpla rugăciune a unui prieten…”, a explicat Marcel.

Despre consumul din cei 13 ani, zbaterea pentru a renunța la droguri și cum a scăpat, cât e de important ca familia să aibă răbdare și să fie prietenă cu cei care consumă, în video de mai jos:

O clipă de fericire, de COOL, de trendy, NU merită pentru sănătatea lor și viitorul lor!” este mesajul transmis de Marcel către ei care „cochetează” cu gândul de a consuma.

Primul episod din povestea lui Marcel îl puteți reciti/reasculta AICI:

VIDEO – DROGURI PRINTRE TINERI: CUM ajungi să consumi droguri! Mărturia unui tânăr bistrițean, dependent timp de 13 ani

Primul material din campanie, cel în care Bistrițeanul.ro vă prezenta faptul că la Maieru, drogurile sunt extrem de ”accesibile”, îl puteți reciti aici:

DROGURI PRINTRE TINERI – INCREDIBIL: La Maieru, drogurile se servesc la WC

Nu uitați că nu putem face această campanie fără ajutorul vostru. Dacă aveți informații sau mărturii, vă așteptăm să ni le transmiteți pe adresa de mail [email protected], pe messenger-ul paginii de Facebook Bistrițeanul.ro sau pe whatsapp la numărul de telefon 0722.480.707.

Următorul material pe care-l pregătim vorbește despre CUM se poate diminua fenomenul acesta de consum droguri.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil:

BISTRIȚA: S-a deschis We Fit Club, pe str. Alba Iulia! 1100 mp cu aparate performante de fitness, clase de kangoo jumps sau bodypump

Cea mai nouă, probabil cea mai modernă sală de fitness, singura desfășurată pe 1100 mp s-a...

Descoperă Mercedes me Service

Știai că: Aplicația Mercedes me Service îți oferă asistență digitală în toate problemele legate de service?