1.9 C
Bistrița
miercuri, decembrie 1, 2021

DROGURI PRINTRE TINERI – INCREDIBIL: La Maieru, drogurile se servesc la WC

Consumul de DROGURI este într-o crește îngrijorătoare la noi în județ. Consumatorii au vârste tot mai fragede, iar aceste substanțe sunt tot mai „accesibile”. La Maieru drogurile „se servesc” la WC-ul unui local.

Rapoartele poliției și ale agențiilor anti-drog arată o creștere alarmantă și îngrijorătoare a consumului de droguri. Consumatorii au vârste tot mai fragede, ofertele sunt „la tot pasul”, iar a conduce sub influența drogurilor devine deja un trend.

Analizând situația gravă, dar și în urma mai multor sesizări primite, Bistrițeanul.ro a decis demararea campaniei DROGURI PRINTRE TINERI.

Ziua 1 – Studiu de caz: La Maieru, drogurile se servesc la WC

Părinții de pe Valea Someșului sunt de-a dreptul îngroziți și îngrijorați de amploarea pe care o ia consumul de droguri în această zonă.

Surse Bistrițeanul.ro susțin că în comunele Șanț, Rodna și Maieru ar fi o „adevărată industrie, o rețea bine pusă la punct”. Dacă în timpul săptămânii e mai liniște, în weekend, acest fenomen s-ar dezlănțui cu totul.

Mai exact, cei care lucrează în alte zone revin acasă pentru weekend și „aduc marfă” pe care apoi o împart doritorilor.

Un părinte exasperat de situația la care s-a ajuns și de faptul că nimeni nu ia măsuri concrete care să stopeze fenomenul ne-a explicat că, la Maieru, de exemplu, pliculețele în care se vând aceste substanțe pot fi văzute împrăștiate peste tot în comună, inclusiv în curtea școlii.

Mai mult, dacă nu vor să se „complice” cu pungulițe, pot să tragă liniuțe direct din toaleta unui local din comună.

Localul respectiv ar fi frecventat în mod exclusiv de consumatori și cei nou cooptați pentru a consuma. Ar exista un semn pe care și-l fac dealerii cu consumatorii și „new entry” – cei nou recrutați. Se intră apoi în toaleta localului, unde, pe chiuvetă sau vasul de WC se află „liniuțe” și o hârtie de un leu, pusă la dispoziție pentru a facilita administrarea.

Durerea cea mai mare este că tot mai mulți minori sunt cooptați și deja dependenți, spre disperarea părinților.

Drogurile sunt „disponibile” nu doar în localuri sau la festivaluri, ci chiar în școli

Gazetadebistrița.ro prezenta cazul unui tânăr de 17 ani condamnat pentru trafic de droguri de risc și deținere de droguri de risc.

Acesta a oferit unei colege o țigară cu cannabis, iar fata a ajuns la spital. Așa a ajuns și minorul traficant pe mâinile poliției.

Potrivit încheierii penale a instanței, la finele anului trecut, în timp ce se afla la școală, mai precis la liceul din Teaca, a vândut o țigaretă de cannabis unei eleve din aceeași școală. Respectiva adolescentă știa că Ionel are pentru consum propriu țigarete cu cannabis, astfel că i-a cerut una, bineînțeles contracost. După ce a tras câteva fumuri, fetei i s-a făcut rău și a ajuns la spital, în Bistrița. Acolo medicii au descoperit și cauza care a generat starea de rău a fetei: țigara de cannabis”, scrie sursa mai sus citată.

Bistrițeanul.ro va aduce în fața cititorilor mărturii ale celor care au căzut în patima drogurilor. Aceștia vor povesti drama prin care au trecut în urma consumului de droguri. Dar și cât de greu le-a fost să iasă din acest cerc dubios în care au fost atrași, uneori, cu doze gratuite, primite „cadou”, la început.

Vom prezenta situații și soluții concrete, cu sfaturi atât pentru tineri/adolescenți, cât și pentru părinții care au de făcut față acestei provocări.

Așadar, puteți ajuta și voi la această campanie

Dacă aveți cunoștințe care ar vrea să vorbească despre acest fenomen, Bistrițeanul.ro vă asigură confidențialitatea.

Ne puteți transmite informațiile pe adresa de mail [email protected], pe messenger-ul paginii de Facebook Bistrițeanul.ro sau pe whatsapp la numărul de telefon 0722.480.707

Fiți pe poziție pentru următorul material! Cuprinde mărturia unui fost consumator, ajuns dealer, iar astăzi – om liber de patima drogurilor!

Ca să vedeți ce amploare a luat consumul de droguri la noi în județ, vă prezentăm mai jos doar câteva dintre capturile de droguri din ultimii trei ani:

FOTO: Prinși în flagrant! PATRU kilograme de droguri găsite asupra a doi bistrițeni

FOTO/VIDEO: Percheziții de amploare la traficanți de droguri în Bistrița-Năsăud și Cluj

FOTO-VIDEO: Bistrițeni prinși cu droguri de 200.000 Euro la graniță!

Ce cantitate de droguri a fost capturată în 2018, în județul nostru

VIDEO – DESCINDERI: Cultivau cannabis pe marginea unui râu! CE cantitate au găsit polițiștii asupra bistrițeanului și a celor trei dejeni

FOTO/VIDEO: Captura de droguri, în cazul bistrițeanului și a celor trei dejeni, URIAȘĂ:

FOTO/VIDEO: Plantație de cannabis în Tureac! Două persoane, reținute!

Droguri „comandate” prin curier. Ingineria ilegală pusă la punct de o adolescentă de 18 ani și un tânăr din Bistrița

Doi bărbaţi din Bistriţa-Năsăud, reţinuţi pentru încercarea de a vinde cannabis și ecstasy!

PRINS conducând DROGAT, și cu pliculețele lângă el!

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. si totusi ce fac serviciile???????????? prefectura are instrumente sa puna saua pe politie sa isi faca treaba? de ce nu sunt arestati dealerii si se tot asteapta nu stiu ce rechini? de ce nu se pedepseste consumul si detinerea??? este tara lui papura voda! judetul este impanzit de drogati, aurolaci, cersetori, hoti……si noi ce facem??? poze !!!!! nimic nu se face. doar se mimeaza!!!! toat lumea vede, toata lumea stie…dar…..pauza….

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FOTO: Fetelor, s-a deschis Ciao Bella! Magazin de lenjerie intimă, dedicat exclusiv doamnelor și domnișoarelor!

Ce cadou frumos pentru doamnele și domnișoarele din Bistrița, venit fix înaintea sărbătorilor de iarnă, când...

NOI locuri de muncă la Betak, Electroplast, IMP România și Leoni

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Betak, ItalTextil Sărata, Panouri Decorative și IMP România (Fosta Netex). Aici este nevoie de operatori și tehnician producție. Oferta completă, mai jos:

Efectele crizei sanitare asupra sănătății mentale la nivel global

Efectele crizei sanitare: Află cât de afectată a fost starea mentală a populației la nivel mondial ca urmare a crizei sanitare. Statistici pentru diferite regiuni ale lumii.