21.3 C
Bistrița
joi, septembrie 21, 2023

FOTO – O nouă monedă, utilizată de elevii Școlii Gimnaziale „Ștefan cel Mare”: O captură impresionantă, într-un proiect special

Profesoara Camelia Pojar de la Școala „Ștefan cel Mare” din Bistrița a pus la punct un inedit proiect intitulat „Eco Furnicuțe”. Pentru o vreme, copiii clasei a IV-a D au folosit „furnibanii” și s-au ales cu premii speciale. 

Copiii clasei a IV-a D de la Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” s-au implicat într-un admirabil proiect. Au fost încurajați să colecteze deșeurile reciclabile și să le depună în containerele aferente fiecărei fracții.

O altă componentă a proiectului a fost provocarea de a utiliza cât mai creativ deșeurile reciclabile. Bradul de Crăciun al clasei, de pildă, a fost împodobit în întregime cu decorațiuni din deșeuri reciclabile.

Clasa a IV-a D a fost împărțită în 5 echipe, stabilind și o miză pentru competiția reciclării. Pentru fiecare kilogram de hârtie, sau pentru fiecare 3 sticle de PET colectate și aduse de copii la containerele special amenajate din curtea școlii, echipa primea câte un „furniban”.

Pe baza „furnibanilor” câștigați de-a lungul unei săptămâni, s-a stabilit și clasamentul echipelor.

O „captură” impresionantă

De la începutul acestei inițiative au fost colectate separat peste 1 tonă de hârtie / carton și câteva sute de kilograme de plastic / metal, prin efortul unei singure clase de elevi.

Fiecare tonă de hârtie sau carton reciclat salvează cel puțin 17 copaci. Astfel că înțelegem impactul pe care acești copii îl au aspura mediului înconjurător. Gândiți-vă cât de bine ar fi pentru natură dacă toți am urma exemplul acestor elevi minunați”, a transmis Cristian Niculae, directorul ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud.

Educația ne garantează un viitor mai bun!

Atunci când implicăm copiii în acțiuni de colectare separată a deșeurilor, iar aceștia înțeleg importanța eforturilor lor, se nasc exemple de bună practică. Acestea ne fac să privim spre viitor cu speranță.

Am dorit să ne aratăm susținerea și aprecierea noastră față de astfel de proiecte și în numele A.D.I. Deșeuri Bistrița-Năsăud, le-am acordat acestor copii frumoși și buni diplome de merit și tricouri personalizate”, a mai precizat Cristian Niculae. 

Ne dorim ca această inițiativă să fie o sursă de inspirație și pentru alți profesori și elevi. Educația despre protecția mediului și reciclarea deșeurilor trebuie să înceapă încă de pe băncile școlii”, a conchis Cristian Niculae. 

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

  1. Felicitari directorului CRISTIAN NICULAE pentru timpul acordat in instruirea tinerei generatii.
    Bravo tuturor, profesori, elevi . Oameni de isprava.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Michaela’s Brasserie, Transmixt, Masterfoam și Tehnoprod Plast SRL

Michaela’s Brasserie are nevoie de ajutor cofetar, brutar – patiser și ospătar. Transmixt caută șoferi de autobuz. Se oferă salariu corect, bonuri de masă, condiții de lucru moderne, instruiri dedicate și alte avantaje specifice. Ce alte locuri de muncă sunt diponibile în Bistrița:

Cel Mai Cool Desert – Bubble Waffle – a ajuns la Năsăud!

Copiii și adolescenții din Năsăud sunt în extaz, de ieri! Cel mai cool desert – bubble waffle – a ajuns și în orașul lor! Cei doi foști colegi de liceu și-au extins afacerea delicioasă, deschizând un punct și în orașul academicienilor - Năsăud.

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest sunt invitați la Oradea pe 14 septembrie să se înscrie în programul ScaleOut 4X10, organizat de RBL și ING Bank

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj) sunt invitați la Oradea, pe 14 septembrie 2023, cu ocazia lansării ScaleOut 4x10 - program de scalare organizat de Fundația Romanian Business Leaders (RBL) și ING Bank România.