-3.4 C
Bistrița
luni, decembrie 4, 2023

FOTO – O nouă monedă, utilizată de elevii Școlii Gimnaziale „Ștefan cel Mare”: O captură impresionantă, într-un proiect special

Profesoara Camelia Pojar de la Școala „Ștefan cel Mare” din Bistrița a pus la punct un inedit proiect intitulat „Eco Furnicuțe”. Pentru o vreme, copiii clasei a IV-a D au folosit „furnibanii” și s-au ales cu premii speciale. 

Copiii clasei a IV-a D de la Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” s-au implicat într-un admirabil proiect. Au fost încurajați să colecteze deșeurile reciclabile și să le depună în containerele aferente fiecărei fracții.

O altă componentă a proiectului a fost provocarea de a utiliza cât mai creativ deșeurile reciclabile. Bradul de Crăciun al clasei, de pildă, a fost împodobit în întregime cu decorațiuni din deșeuri reciclabile.

Clasa a IV-a D a fost împărțită în 5 echipe, stabilind și o miză pentru competiția reciclării. Pentru fiecare kilogram de hârtie, sau pentru fiecare 3 sticle de PET colectate și aduse de copii la containerele special amenajate din curtea școlii, echipa primea câte un „furniban”.

Pe baza „furnibanilor” câștigați de-a lungul unei săptămâni, s-a stabilit și clasamentul echipelor.

O „captură” impresionantă

De la începutul acestei inițiative au fost colectate separat peste 1 tonă de hârtie / carton și câteva sute de kilograme de plastic / metal, prin efortul unei singure clase de elevi.

Fiecare tonă de hârtie sau carton reciclat salvează cel puțin 17 copaci. Astfel că înțelegem impactul pe care acești copii îl au aspura mediului înconjurător. Gândiți-vă cât de bine ar fi pentru natură dacă toți am urma exemplul acestor elevi minunați”, a transmis Cristian Niculae, directorul ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud.

Educația ne garantează un viitor mai bun!

Atunci când implicăm copiii în acțiuni de colectare separată a deșeurilor, iar aceștia înțeleg importanța eforturilor lor, se nasc exemple de bună practică. Acestea ne fac să privim spre viitor cu speranță.

Am dorit să ne aratăm susținerea și aprecierea noastră față de astfel de proiecte și în numele A.D.I. Deșeuri Bistrița-Năsăud, le-am acordat acestor copii frumoși și buni diplome de merit și tricouri personalizate”, a mai precizat Cristian Niculae. 

Ne dorim ca această inițiativă să fie o sursă de inspirație și pentru alți profesori și elevi. Educația despre protecția mediului și reciclarea deșeurilor trebuie să înceapă încă de pe băncile școlii”, a conchis Cristian Niculae. 

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

  1. Felicitari directorului CRISTIAN NICULAE pentru timpul acordat in instruirea tinerei generatii.
    Bravo tuturor, profesori, elevi . Oameni de isprava.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...

Se fac angajări la Masterfoam, Arena by Casa EMA și Clinica Sanovil

Masterfoam angajează operatori producție, tehnicieni mentenanță și magazineri. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de farmacist, specialist marketing & comunicare, infirmieră part-time. Oferta completă – mai jos:

IANA OPTIC: De Crăciun fă-ți cadou o pereche de ochelari cu cristale Swarovski ! Sau fă-i cadou cuiva drag un voucher

La Iana Optic vă așteaptă deja surprize de sărbătoare pentru cei dragi. Ai acum ocazia să-ți faci cadou o pereche nouă de ochelari (cu cristale Swarovski, ca să fie răsfățul complet) sau poți să faci cuiva drag un cadou prețios.