Proiectul educațional Îngerașul meu, inițiat în 2012, a devenit o adevărată tradiție pentru cei de la Grădinița cu Program Prelungit „Căsuța cu povești” Bistrița. Ajuns pentru al treilea an în Calendarul Activităților Educative Regionale, proiectul continuă cu același scop nobil. Acela de a aduce copiii, părinții, dascălii și comunitatea mai aproape de valorile moral-creștine – credința, răbdarea, bunătatea, empatia, iertarea.
Într-o lume în care copiii cresc tot mai conectați la tehnologie și tot mai departe de simplitatea și liniștea sufletului, proiectul și-a propus să fie o chemare către frumosul credinței și al iubirii.
Educatori, părinți și preoți și-au unit forțele pentru a-i călăuzi pe cei mici pe acest drum al luminii.
Așa se face că la începutul acestei săptămâni, a fost vernisată expoziția „Credința unește oamenii”. În spațiul elegant al Complexului Muzeal Bistrița au fost expuse lucrările ale unor preșcolari din 8 județe, realizate pe hârtie, pânză, sticlă, lemn sau lut.
Temele alese – îngeri, sfinți protectori, Maica Domnului, jertfa Mântuitorului și Crucea Răstignirii – au fost transpuse cu sensibilitate și emoție de copiii implicați în proiect.
Expoziția poate fi vizitată până săptămâna viitoare.
La eveniment au participat inspectorul pentru educație timpurie Emiliana Chira, Rodica Brănișteanu, directoarea Grădiniței, Veronica Filipaș, președinta Asociației de părinți din Grădinița Căsuța cu Povești, preotul Paisie Pascu (protosinghel, Mănăstirea Strâmba), și preoții Vasile Filipaș, Bogdan Daniel, Flaviu Druță.
Alături de aceștia, la vernisaj au participat părinți și cadre didactice ale grădiniței.
Atmosfera a fost animată și de momente artistice. Copiii au adus emoție și bucurie prin recitalul de cântece religioase al „Corului Îngerașilor”, coordonat de prof. Corina-Maria Beșa. Momentele de dnasuri populare au fost susținute de formația „Cununița” (coordonată de prof. Andreea Mîndrean și Nicoleta Maier) și „Călușul” (coordonată de prof. Cristina Greab și Saveta Rățoi).
Atmosfera a fost completată de momentul artistic de dans medieval al trupei „Mini Nosa”, coordonat de profesoarele Andreea Sima și Diana Rus.
„Sincere mulțumiri tuturor celor care au contribuit la această reușită – preoților, părinților, cadrelor didactice și copiilor. Ei au făcut posibil un eveniment de o mare valoare spirituală și educațională. Credința ne unește, ne luminează și ne călăuzește pașii. Iar acest proiect rămâne dovada vie că sufletul copilăriei poate fi hrănit cu iubire, simplitate și adevăr”, a transmis echipa Grădiniței „Căsuța cu povești”.