6.7 C
Bistrița
miercuri, octombrie 5, 2022

FOTO: Felicitări! 1000 de puieţi de pin negru, platați la Dipșa

Elevii Şcolii Gimnaziale din Dipșa și elevii Școlii „Grigore Herinean” din Galaţii-Bistriţei, în parteneriat cu Ocolul Silvic Valea Şieului și cu sprijinul Primăriei Galaţii-Bistriţei, au participat ieri – pentru al treilea an consecutiv – la o acţiune de plantare de puieţi în localitatea Dipşa, în zona Fundoaie.

În activitatea de împădurire s-au implicat elevi ai claselor V-VIII, cadre didactice ale Şcolii Gimnaziale „Grigore Herinean” Galaţii-Bistriţei, reprezentanţi ai Ocolului Silvic Valea Şieului şi ai Primăriei Galaţii-Bistriţei, dar și membri ai comunităţii locale.

În acest an s-au plantat 1000 de puieţi de pin negru într-o zonă de păşune unde obişnuiau să fie, cu mulţi ani în urmă, viile saşilor din localitate. Înainte de a începe activitatea, dl. inginer Silviu Ioan Cira, șef de ocol, le-a prezentat copiilor informaţii despre rolul pădurilor şi importanţa protejării mediului înconjurător, făcându-i conştienţi de efectul acestei activităţi asupra comunităţii lor. Impactul a fost cu atât mai puternic cu cât, în apropiere, elevii au admirat cu mândrie dealurile împădurite de ei în anii precedenţi…”, a transmis profesoara Raluca Kincses, consilier educativ la Școala Gimnazială „Grigore Herinean” din Galaţii-Bistriţei.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum îți pot schimba rezultatele la loterie viața?

Oamenii rămân deseori la un loc de muncă foarte mult timp din cauza dorinței de bani....

ROMBAT angajează Key Account Manager și IT SAP Analyst. NOI locuri de muncă, în Bistrița

ROMBAT angajează Key Account Manager, operatori producție și IT SAP Analyst. Noi locuri de muncă sunt...

Și ce dacă e toamnă?!? La Casa EMA te bucuri de piscină indiferent de vreme. Familiile au prețuri speciale

Faptul că a venit toamna nu ar trebui să te împiedice să te relaxezi înotând. La...