25.6 C
Bistrița
miercuri, august 17, 2022

Kilometrul Albastru merge mai departe: la Nepos, pe Valea Carelor

30 de tineri ai parohiei însoţiţi de preotul paroh şi credincioşi neposeni au ținut să continue proiectul Kilometrul Albastru, s-au întâlnit cu ecologistul Cristian Ţetcu și au adunat deșeurile de pe Valea Carelor. „Omul care iubește natura, îl iubește pe Dumnezeu… Noi schimbăm lumea înconjurătoare după lumea noastră interioară…

Un parteneriat de suflet se desfăşoară de patru ani de zile între Parohia Ortodoxă Nepos şi asociaţia ecologistă Gal Ruralis din Bistriţa, reprezentată de Cristian Ţetcu. Dacă în anii trecuţi preotul Vasile Rus şi ecologistul Cristian Ţetcu au dezvoltat tema Dumnezeu, omul şi natura, îndemnându-i pe locuitorii vechii Vărări şi ai văii Someşului să iubească viitorul copiilor lor prin cultivarea respectului faţă de mediul înconjurător şi râul Someş – în această săptămână, 30 de tineri ai parohiei însoţiţi de preotul paroh şi credincioşi neposeni s-au întâlnit cu ecologistul Cristian Ţetcu pe o vale binecuvântată de Dumnezeu: Valea Carelor.

Timpul petrecut aici a fost închinat dragostei faţă de natură, om şi Dumnezeu, a fost multă voie bună, s-au recitat poezii, s-au intonat cântece închinate naturii, am avut parte de jocuri, distracție şi chiar și un foc de tabără…”, a povestit preotul Vasile Rus din Nepos.

Tineri şi oameni cu bună credinţă au ecologizat alături de preotul lor această vale, adunând o tonă de deşeuri care au luat drumul depozitului ecologic de la Tărpiu. S-au montat  plăcuțe OSB de informare și atenționare pentru protejarea pârâului de pe valea Carelor cu inscripţia: „Apa este viaţă” sau „Nu poluării”, iar ca dovadă a prieteniei care le-o poartă acestor tineri minunaţi, asociaţia Gal Ruralis le-a oferit fructe proaspete şi daruri.

Omul cu sufletul frumos care îl iubește pe Dumnezeu, iubește și natura. Omul care iubește natura, îl iubește pe Dumnezeu. Să spunem împreună NU nepăsării şi să facem fapta cea bună care ne bucură sufletul. Noi schimbăm lumea înconjurătoare după lumea noastră interioară, omul poate să transforme tot pământul în rai numai atunci când va purta raiul în el însuși…”, a concluzionat preotul Vasile Rus din Parohia Ortodoxă Nepos.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Sfaturi de siguranță pentru Hoverboard

Hoverboard-urile sunt la modă în acest moment, dar merită cu adevărat să fie atât de populare? Iată câteva sfaturi de siguranță de care să țineți cont dacă trebuie neapărat să aveți această jucărie la modă.

La Maison du Claire te trimite la relaxare! Cum poți câștiga un weekend „zen” la Therme București

La Maison du Claire își propune să-i trimită la relaxare pe cei mai fideli clienți ai...