6.7 C
Bistrița
miercuri, octombrie 5, 2022

FOTO – FII REPORTER: Defrișări masive în Parcul Național Munții Rodnei

Imagini dezolante cu mai mulți copaci tăiați au fost trimise pe adresa redacției. „Vreau să sesizez tăieri masive în parcul Național Munții Rodnei” este mesajul care însoțește pozele.

Parcul Național Munții Rodnei este, de cinci ani de zile, în vizorul agențiilor de protejare a mediului.

În 2018 apăreau primele imagini dezolante cu modul în care Parcul a fost „chelit” în urma tăierilor masive.

VIDEO – IMAGINI ȘOCANTE! Cum arată Parcul Național Munții Rodnei sub amenințarea securii

După cinci ani de lupte a celor de la Green Agent, atât în instanță, cât și prin realizarea de documentare, s-a bifat un pas important. Ministerul Mediului anunța protejarea a 13 Parcuri Naționale. Printre ele se numără și Parcul Național Munții Rodnei.

VIDEO: Ministerul Mediului a promis protejarea strictă a Parcului Național Munții Rodnei

Pe adresa redacției au sosit însă, în această dimineață, câteva imagini dezolante cu defrișări în Parcul Național Munții Rodnei.

Doresc să sesizez tăieri masive de arbori în MUNȚII RODNEI – REZERVAȚIE A BIOSFEREI, pe VALEA REBREI, drumul forestier GUȘATU, BISTRIȚA-NĂSĂUD. Am constatat asta în data de 22.05.2022.

Am constatat următoarele: arbori tăiați și lăsați pe marginea drumului în stive, din loc în loc, pe o distanță de câțiva kilometri. Unele grămezi sunt acoperite cu crengi, altele sunt depozitate lângă izvor.

Din câte am observat, lemnele respective nu sunt marcate. Într-o zonă se poate vedea o răzătură în pădure, iar în altă zonă e amenajată o instalație de transport pe cablu. Se mai pot vedea utilajele folosite în tăieri.

Ca dovezi atașez poze realizate în teren, care se identifică cu geo-locație (locație aproximativă a locurilor unde s-au fotografiat grămezile de lemne pe marginea drumului). 

Zona respectivă unde am sesizat defrișările este încadrată în administrarea ROMSILVA, și se află în tip zonare: Zona de Protecție Integrală și Zona de Conservare Durabilă – Primul rând de parcele întregi.

În speranța că va avea un impact, pentru salvarea și protejarea PARCULUI NAȚIONAL MUNȚII RODNEI – REZERVAȚIE A BIOSFEREI!” este mesajul transmis.

Mailul trimis pe adresa redacției a fost trimis și celor de la Agent Green, Declic, Romsilva, administrației Parcului Național Munții Rodnei, Agenției Naționale de Protecție a Mediului.

Iar imaginile vorbesc de la sine:

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum îți pot schimba rezultatele la loterie viața?

Oamenii rămân deseori la un loc de muncă foarte mult timp din cauza dorinței de bani....

ROMBAT angajează Key Account Manager și IT SAP Analyst. NOI locuri de muncă, în Bistrița

ROMBAT angajează Key Account Manager, operatori producție și IT SAP Analyst. Noi locuri de muncă sunt...

Și ce dacă e toamnă?!? La Casa EMA te bucuri de piscină indiferent de vreme. Familiile au prețuri speciale

Faptul că a venit toamna nu ar trebui să te împiedice să te relaxezi înotând. La...