10.9 C
Bistrița
luni, octombrie 2, 2023

FOTO: Gândaci comestibili la o grădiniță din Bistrița?!

Impresionantă demonstrație de buburuze și gândaci comestibili la o grădiniță din Bistrița! A fost o adevărată magie la mijloc: ridichile s-au transformat în păsări, bananele – în delfini, iar dintr-un pepene a ieșit un buchet de flori!

Pentru al treilea an consecutiv, preșcolarii din anul terminal ai Grupei Greierașilor din cadrul Grădiniței cu Program Prelungit „Căsuța cu Povești” au marcat, zilele trecute, Sărbătoarea Recoltei.

A fost una dintre cele mai reușite activități dedicate belșugului Toamnei, iar implicarea, dăruirea, bucuria de a fi și de a crea împreună au fost ingredientele de bază ale unei zile perfecte, pregătită cu multă minuțiozitate de doamnele educatoare, Leontina Felican și Claudia Ciocu, bonele Rodica Șfagău și Rozalia Magyaroși, alături de cei mici și părinții lor.

Spre deosebire de anii trecuți, în acest an, serbarea a căpătat o nouă amploare: dacă la celelalte ediții, părinții erau obișnuiți să fie doar invitați, acum ei au participat efectiv la activități. Grupa Mare s-a organizat pe ateliere gastronomice, iar copiii au muncit cot la cot cu părinții lor.

După o planificare bine pusă la punct și respectând tematica anotimpului Toamna, echipele au reușit să creeze ceva inedit, impresionând cu decorațiuni spectaculoase din fructe și legume, cu aperitive deosebite prevăzute cu gândăcei și buburuze comestibile, torturi aspectuoase și delicioase, dar și o diversitate de cocktail-uri armonios colorate și extrem de savuroase.

Totul a fost realizat de părinți și copii, timp de aproximativ 2 ore. Înainte de a începe activitatea propriu-zisă, preșcolarii s-au bucurat de prezența Zânei Toamna, care le-a pus istețimea la încercare prin intermediul câtorva ghicitori, i-a premiat și felicitat pentru cumințenie și hărnicie.

Cei prezenți au avut parte și de o demonstrație live de carving – arta sculpturii în fructe și legume. Cu multă măiestrie, Daniel Curchi le-a arătat celor mici cum fructele și legumele se pot transforma în operă de artă. „Wow! A făcut o magie, a transformat o ridichie într-o pasăre! Dintr-o banană a făcut un delfin! Și dintr-un pepene a ieșt un buchet de flori!”, se auzea glasul micuților, fascinați de talentul maestrului bistrițean.

Nimeni nu a rămas fără răsplată, pentru o asemenea muncă: în final, echipa care a realizat savuroasele torturi a fost premiată pentru cea mai bună organizare, echipa care a făcut hrănitoarele băuturi au fost premiată pentru cea mai bună colaborare, inventiva echipă a aperitivelor a luat diploma pentru cea mai apreciată rețetă, iar cei de la decor fructe s-au bucurat de distincția pentru creativitate. Și, nu în ultimul rând, micii greierași s-au bucurat, fiecare, de medalii de campioni.

A fost un moment minunat pentru toată lumea, un prilej deosebit de a ne petrece timpul împreună, dar și de a ne cunoaște mai bine. Am muncit, ne-am bucurat și am profitat de timpul petrecut alături de copiii noștri”, ne-a transmis Ionela Mâti, unul dintre părinții încântați de evenimentul organizat la Grădinița „Căsuța cu Povești” din Bistrița.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Woooww! Deserturi de toamnă, cu puțin zahăr, surpriza toamnei de la Gelateria Aniela

Gelateria Aniela surprinde, din nou, cu un meniu delicios, de toamnă, numai bun de împărțit cu cineva drag și perfect pentru cei care țin la dietă! Vă așteaptă așadar deserturi de toamnă, inedite și, important, cu puțin zahăr. Pot fi servite pe loc sau la pachet. Dar puteți face și comandă.

REDUCERE 20 la sută, astăzi și mâine, în magazinele MARECOM! Sunt Zilele MARECOM, împlinesc 18 ani de activitate

Producătorul Marecom a ajuns la 18 ani de activitate și sărbătorește alături de clienți, cu oferte...

Caravana Škoda vine la Bistrița

Te așteptăm în 21 și 22 Octombrie 2023, în parcare la Bistrița Retail Park (lângă Selgros), între orele 10:00 și 18:00, pentru două zile pline de surprize, concursuri și premii pentru toată familia. Vizitează-ne și profită de ocazia de a testa multe modele îndrăgite Škoda!