11.5 C
Bistrița
marți, mai 28, 2024

FOTO: Gândaci comestibili la o grădiniță din Bistrița?!

Impresionantă demonstrație de buburuze și gândaci comestibili la o grădiniță din Bistrița! A fost o adevărată magie la mijloc: ridichile s-au transformat în păsări, bananele – în delfini, iar dintr-un pepene a ieșit un buchet de flori!

Pentru al treilea an consecutiv, preșcolarii din anul terminal ai Grupei Greierașilor din cadrul Grădiniței cu Program Prelungit „Căsuța cu Povești” au marcat, zilele trecute, Sărbătoarea Recoltei.

A fost una dintre cele mai reușite activități dedicate belșugului Toamnei, iar implicarea, dăruirea, bucuria de a fi și de a crea împreună au fost ingredientele de bază ale unei zile perfecte, pregătită cu multă minuțiozitate de doamnele educatoare, Leontina Felican și Claudia Ciocu, bonele Rodica Șfagău și Rozalia Magyaroși, alături de cei mici și părinții lor.

Spre deosebire de anii trecuți, în acest an, serbarea a căpătat o nouă amploare: dacă la celelalte ediții, părinții erau obișnuiți să fie doar invitați, acum ei au participat efectiv la activități. Grupa Mare s-a organizat pe ateliere gastronomice, iar copiii au muncit cot la cot cu părinții lor.

După o planificare bine pusă la punct și respectând tematica anotimpului Toamna, echipele au reușit să creeze ceva inedit, impresionând cu decorațiuni spectaculoase din fructe și legume, cu aperitive deosebite prevăzute cu gândăcei și buburuze comestibile, torturi aspectuoase și delicioase, dar și o diversitate de cocktail-uri armonios colorate și extrem de savuroase.

Totul a fost realizat de părinți și copii, timp de aproximativ 2 ore. Înainte de a începe activitatea propriu-zisă, preșcolarii s-au bucurat de prezența Zânei Toamna, care le-a pus istețimea la încercare prin intermediul câtorva ghicitori, i-a premiat și felicitat pentru cumințenie și hărnicie.

Cei prezenți au avut parte și de o demonstrație live de carving – arta sculpturii în fructe și legume. Cu multă măiestrie, Daniel Curchi le-a arătat celor mici cum fructele și legumele se pot transforma în operă de artă. „Wow! A făcut o magie, a transformat o ridichie într-o pasăre! Dintr-o banană a făcut un delfin! Și dintr-un pepene a ieșt un buchet de flori!”, se auzea glasul micuților, fascinați de talentul maestrului bistrițean.

Nimeni nu a rămas fără răsplată, pentru o asemenea muncă: în final, echipa care a realizat savuroasele torturi a fost premiată pentru cea mai bună organizare, echipa care a făcut hrănitoarele băuturi au fost premiată pentru cea mai bună colaborare, inventiva echipă a aperitivelor a luat diploma pentru cea mai apreciată rețetă, iar cei de la decor fructe s-au bucurat de distincția pentru creativitate. Și, nu în ultimul rând, micii greierași s-au bucurat, fiecare, de medalii de campioni.

A fost un moment minunat pentru toată lumea, un prilej deosebit de a ne petrece timpul împreună, dar și de a ne cunoaște mai bine. Am muncit, ne-am bucurat și am profitat de timpul petrecut alături de copiii noștri”, ne-a transmis Ionela Mâti, unul dintre părinții încântați de evenimentul organizat la Grădinița „Căsuța cu Povești” din Bistrița.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil:

BISTRIȚA: S-a deschis We Fit Club, pe str. Alba Iulia! 1100 mp cu aparate performante de fitness, clase de kangoo jumps sau bodypump

Cea mai nouă, probabil cea mai modernă sală de fitness, singura desfășurată pe 1100 mp s-a...

Descoperă Mercedes me Service

Știai că: Aplicația Mercedes me Service îți oferă asistență digitală în toate problemele legate de service?