1.9 C
Bistrița
miercuri, decembrie 1, 2021

FOTO: Gândaci comestibili la o grădiniță din Bistrița?!

Impresionantă demonstrație de buburuze și gândaci comestibili la o grădiniță din Bistrița! A fost o adevărată magie la mijloc: ridichile s-au transformat în păsări, bananele – în delfini, iar dintr-un pepene a ieșit un buchet de flori!

Pentru al treilea an consecutiv, preșcolarii din anul terminal ai Grupei Greierașilor din cadrul Grădiniței cu Program Prelungit „Căsuța cu Povești” au marcat, zilele trecute, Sărbătoarea Recoltei.

A fost una dintre cele mai reușite activități dedicate belșugului Toamnei, iar implicarea, dăruirea, bucuria de a fi și de a crea împreună au fost ingredientele de bază ale unei zile perfecte, pregătită cu multă minuțiozitate de doamnele educatoare, Leontina Felican și Claudia Ciocu, bonele Rodica Șfagău și Rozalia Magyaroși, alături de cei mici și părinții lor.

Spre deosebire de anii trecuți, în acest an, serbarea a căpătat o nouă amploare: dacă la celelalte ediții, părinții erau obișnuiți să fie doar invitați, acum ei au participat efectiv la activități. Grupa Mare s-a organizat pe ateliere gastronomice, iar copiii au muncit cot la cot cu părinții lor.

După o planificare bine pusă la punct și respectând tematica anotimpului Toamna, echipele au reușit să creeze ceva inedit, impresionând cu decorațiuni spectaculoase din fructe și legume, cu aperitive deosebite prevăzute cu gândăcei și buburuze comestibile, torturi aspectuoase și delicioase, dar și o diversitate de cocktail-uri armonios colorate și extrem de savuroase.

Totul a fost realizat de părinți și copii, timp de aproximativ 2 ore. Înainte de a începe activitatea propriu-zisă, preșcolarii s-au bucurat de prezența Zânei Toamna, care le-a pus istețimea la încercare prin intermediul câtorva ghicitori, i-a premiat și felicitat pentru cumințenie și hărnicie.

Cei prezenți au avut parte și de o demonstrație live de carving – arta sculpturii în fructe și legume. Cu multă măiestrie, Daniel Curchi le-a arătat celor mici cum fructele și legumele se pot transforma în operă de artă. „Wow! A făcut o magie, a transformat o ridichie într-o pasăre! Dintr-o banană a făcut un delfin! Și dintr-un pepene a ieșt un buchet de flori!”, se auzea glasul micuților, fascinați de talentul maestrului bistrițean.

Nimeni nu a rămas fără răsplată, pentru o asemenea muncă: în final, echipa care a realizat savuroasele torturi a fost premiată pentru cea mai bună organizare, echipa care a făcut hrănitoarele băuturi au fost premiată pentru cea mai bună colaborare, inventiva echipă a aperitivelor a luat diploma pentru cea mai apreciată rețetă, iar cei de la decor fructe s-au bucurat de distincția pentru creativitate. Și, nu în ultimul rând, micii greierași s-au bucurat, fiecare, de medalii de campioni.

A fost un moment minunat pentru toată lumea, un prilej deosebit de a ne petrece timpul împreună, dar și de a ne cunoaște mai bine. Am muncit, ne-am bucurat și am profitat de timpul petrecut alături de copiii noștri”, ne-a transmis Ionela Mâti, unul dintre părinții încântați de evenimentul organizat la Grădinița „Căsuța cu Povești” din Bistrița.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FOTO: Fetelor, s-a deschis Ciao Bella! Magazin de lenjerie intimă, dedicat exclusiv doamnelor și domnișoarelor!

Ce cadou frumos pentru doamnele și domnișoarele din Bistrița, venit fix înaintea sărbătorilor de iarnă, când...

NOI locuri de muncă la Betak, Electroplast, IMP România și Leoni

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Betak, ItalTextil Sărata, Panouri Decorative și IMP România (Fosta Netex). Aici este nevoie de operatori și tehnician producție. Oferta completă, mai jos:

Efectele crizei sanitare asupra sănătății mentale la nivel global

Efectele crizei sanitare: Află cât de afectată a fost starea mentală a populației la nivel mondial ca urmare a crizei sanitare. Statistici pentru diferite regiuni ale lumii.