13.8 C
Bistrița
marți, mai 17, 2022

FOTO: Izolarea blocurilor este în toi! Vezi cu ce se laudă administrația bistrițeană:

Au început și nu se mai opresc! Mai este un an până la următoarele alegeri locale, iar aleșii noștri fac treabă bună! Au transformat orașul în șantier, ca la anul să arate ca scos din cutie! 115 blocuri au fost reabilitate termic  până acum.

Mai bine mai târziu decât niciodată, spune o zicală veche!

Se muncește de zor la izolarea termică a blocurilor din tot orașul. Un total de 6250 de apartamente s-au bucurat până acum de această reabilitare, urmând ca alte 980 să beneficieze de acest lucru. Proiectul de anvelopare termică este finanțat din fonduri europene, dar și din bani de la bugetul local.

Am verificat câteva șantiere în lucru pe străzile General Eremia Grigorescu, Aleea Spătarului, Vasile Lupu și Aleea Plopilor, am discutat cu constructorii și le-am cerut să facă lucrări de calitate și să mențină în permanență curățenia în zona șantierelor. Pe strada Rodnei am întâlnit locatari mulțumiți, ce au trecut deja peste o iarnă cu blocul reabilitat termic și mi-au mărturisit că au făcut economie la factura de gaz cu peste 100 de lei pe lună”, declară viceprimarul Cristian Niculae pe Facebook.

Anveloparea termică presupune izolarea termică a pereţilor exteriori ai blocului, înlocuirea tâmplăriei exterioare existente, inclusiv a celei aferente accesului în blocul de locuinţe, termohidroizolarea terasei, respectiv termoizolarea planşeului peste ultimul nivel în cazul existenţei şarpantei, închiderea balcoanelor şi/sau a logiilor cu tâmplărie termoizolantă, inclusiv izolarea termică a parapeţilor și izolarea termică a planşeului peste subsol.

Așadar Bistrița o ia încet, dar sigur pe un făgaș al normalității. Tot Cristian Niculae spune că acestea sunt măsuri concrete luate pentru creșterea nivelului de trai al cetățenilor, cu un impact major în comunitatea noastră.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să alegi un laptop bun

In ziua de astazi, laptopurile ne sunt extrem de utile si ne folosim de aceste...

Ce trebuie să știți despre anvelopele all season

Calendarul tocmai a trecut în luna mai și toată lumea este pe cale să plece în...

Rombat caută operatori producție, Îndemânarea Construct are nevoie de ingineri. Locuri de muncă, și la Michaela’s Brasserie!

Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent generalist, Îndemânarea Construct angajează ingineri construcții civile și inginer topograf. NOI locuri de muncă, în Bistrița, la Michaela’s Brasserie: