O activitate educativă cu un puternic mesaj ecologic a avut loc recent la Grădinița „Dumbrava Minunată” din Bistrița. A fost derulată de elevii și profesorii Liceului Agricol din Bistrița, în cadrul proiectului de service learning „Educație pentru sănătate, sustenabilitate și comunități durabile”.
Evenimentul a fost organizat de elevii clasei a XI-a B de la Liceul Tehnologic Agricol Bistrița, specializarea Tehnician ecolog și protecția calității mediului. A fost vorba despre o campanie de informare și conștientizare privind importanța protejării mediului. Proiectul a vizat consolidarea valorilor legate de grijă față de natură, în rândul celor mai tineri membri ai comunității.
Liceenii au ales un spațiu plin de viață și curiozitate – grădinița. Tocmai pentru că educația ecologică trebuie să înceapă devreme.
Alături de preșcolarii grupei mici, aceștia au semănat flori și au discutat despre cei 10 pași esențiali în protejarea mediului înconjurător. Prin jocuri, povestiri și activități practice, cei mici au fost inițiați în tainele ecologiei: de la colectarea selectivă a deșeurilor până la importanța reducerii consumului de plastic sau protejarea plantelor.
„A fost o activitate emoționantă, plină de zâmbete și învățăminte. Ne dorim ca acești copii să păstreze în suflet sămânța sustenabilității și să o crească frumos în anii care vin.
Educația pentru un viitor mai echilibrat se face prin colaborarea între generații, într-un mediu prietenos și deschis.
Mulțumim din suflet educatoarelor de la Grădinița Dumbrava Minunată pentru implicarea și bucuria cu care au primit această activitate!”, a transmis prof. Elena Mora de la Liceul Agricol Bistrița.
Proiectul a fost finanțat de Fundația Noi Orizonturi și implementat de Liceul Tehnologic Agricol Bistrița.