24.1 C
Bistrița
joi, iulie 25, 2024

FOTO. Lucrări de importanță majoră pentru Mărișelu: „O investiție serioasă. Un proiect extraordinar pentru comunitate”

Invitat la emisiunea „Direct în Problemă”, moderată de Iulia Stupinean la Bistrițeanul Live, primarul Horea Petruț a vorbit despre cele trei proiecte de importanță majoră pentru comunitatea din Mărișelu.

Am început construcția la stația de epurare – parte în proiectul de înființare rețea canalizare în Mărișelu. S-a început turnarea betonului. Am fost prezenți acolo alături de contructori, alături de cei de la Inspectoratul de Stat în Construcții și de angajații Primăriei. Fiind căldurile destul de mari, a trebuit să intervenim cu o mașină de la Primărie, ca să udăm placa de beton”, a explicat primarul Horea Petruț din Mărișelu.

Acesta s-a declarat mulțumit de felul în care decurg lucrările. „Ne încadrăm în termen și nu va fi nevoie de prelungirea contractelor”, a spus Horea Petruț.

Lucrăm cu spor la modernizarea infrastructurii rutiere agricole. În urmă cu trei săptămâni am început construcția podului peste râul Șieu. Este de o importanță majoră pentru comunitatea din Mărișelu. Lucrăm și la grădinița cu două săli de clasă din Domnești. Lucrurile merg foarte bine și acolo. Sperăm ca în curând să terminăm lucrările în exterior, ca să ne apucăm de dotările din interior”, a mai punctat Horea Petruț. 

Astăzi se va semna și contractul referitor la achiziția unui buldoexcavator. Din cauza pandemiei, firma care produce utilajul a fost închisă timp de două luni de zile. Acesta este motivul pentru care s-a întârziat cu aducerea utilajului în Mărișelu – a explicat Horea Petruț.

Referitor la costuri – primarul din Mărișelu a subliniat că în canalizare s-au investit 2.700.00 euro. „Este o investiție serioasă care se va finaliza în primăvara anului viitor. Prin februarie 2021 sperăm să finalizăm și grădinița”, a punctat Horea Petruț.

Finalizarea drumurilor agricole s-a prelungit, în schimb, cu încă 6 luni. Lucrările au întârziat din cauza ploilor din ultima luna.

Singura problemă cu constructorii care a existat în Mărișelu este legată de parcul de joacă de la Domnești. „Au fost câteva probleme în firma respectivă. Constructorii au promis însă că vor veni și își vor continua lucrările…”, a explicat Horea Petruț.

În urmă cu o lună de zile administrația din Mărișelu a depus 3 proiecte de importanță majoră pentru comunitate. Ele se vor derula prin Compania Națională de Investiții.

Este vorba despre înființarea unui dispensar uman în Mărișelu, despre reabilitarea Căminului Cultural, și – cel mai important – modernizarea rutieră. „Asta înseamnă asfaltarea tuturor ulițelor și a străzilor din Mărișelu. Este un proiect extraordinar pentru noi. Având în vedere că se apropie de sfârșit și canalizarea…”, a mai spus Horea Petruț.

Alte detalii despre proiectele și investițiile care se derulează în Mărișelu aflați urmărind întreaga emisiune, mai jos: 

[arve url=”https://www.facebook.com/bistriteanul.ro/videos/324795538927264/” /]

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Greșeli fatale în planificarea pensionării și cum să le evitați

Părinților noștri le-a fost ușor să își planifice pensionarea, deoarece majoritatea dintre ei au lucrat pentru același angajator și s-au retras cu ceasuri de aur și pensii de la companie. Cu toate acestea, zilele noastre sunt diferite, iar lucrurile sunt mai complicate...

Se fac angajări la MasterFoam Șieu Măgheruș, Crama Veche și Restaurant Arena by Casa EMA

MASTERFOAM Șieu Măgheruș angajează operatori producție și stivuitoriști! Crama Veche are nevoie de administrator, ajutor bucătar și ospătari. Arena by Casa EMA caută elevi dispuși să lucreze în vacanța de vară. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, RCB Electro, Delice Pan sau Coroana Grand Hotel. Oferta completă - mai jos: 

FOTO – RESELLUX Bistrița: Piscine de la 199 lei și sute de electrocasnice și SMART TV la SUPER PREȚURI!

La mare căutare sunt piscinele în aceste zile și s-au cam epuizat toate stocurile în Bistrița. Din fericire, RESELLUX Bistrița, din incinta OK Shopping Center, are un stoc generos și prețuri absolut decente.