20.4 C
Bistrița
luni, octombrie 2, 2023

FOTO. Lucrări de importanță majoră pentru Mărișelu: „O investiție serioasă. Un proiect extraordinar pentru comunitate”

Invitat la emisiunea „Direct în Problemă”, moderată de Iulia Stupinean la Bistrițeanul Live, primarul Horea Petruț a vorbit despre cele trei proiecte de importanță majoră pentru comunitatea din Mărișelu.

Am început construcția la stația de epurare – parte în proiectul de înființare rețea canalizare în Mărișelu. S-a început turnarea betonului. Am fost prezenți acolo alături de contructori, alături de cei de la Inspectoratul de Stat în Construcții și de angajații Primăriei. Fiind căldurile destul de mari, a trebuit să intervenim cu o mașină de la Primărie, ca să udăm placa de beton”, a explicat primarul Horea Petruț din Mărișelu.

Acesta s-a declarat mulțumit de felul în care decurg lucrările. „Ne încadrăm în termen și nu va fi nevoie de prelungirea contractelor”, a spus Horea Petruț.

Lucrăm cu spor la modernizarea infrastructurii rutiere agricole. În urmă cu trei săptămâni am început construcția podului peste râul Șieu. Este de o importanță majoră pentru comunitatea din Mărișelu. Lucrăm și la grădinița cu două săli de clasă din Domnești. Lucrurile merg foarte bine și acolo. Sperăm ca în curând să terminăm lucrările în exterior, ca să ne apucăm de dotările din interior”, a mai punctat Horea Petruț. 

Astăzi se va semna și contractul referitor la achiziția unui buldoexcavator. Din cauza pandemiei, firma care produce utilajul a fost închisă timp de două luni de zile. Acesta este motivul pentru care s-a întârziat cu aducerea utilajului în Mărișelu – a explicat Horea Petruț.

Referitor la costuri – primarul din Mărișelu a subliniat că în canalizare s-au investit 2.700.00 euro. „Este o investiție serioasă care se va finaliza în primăvara anului viitor. Prin februarie 2021 sperăm să finalizăm și grădinița”, a punctat Horea Petruț.

Finalizarea drumurilor agricole s-a prelungit, în schimb, cu încă 6 luni. Lucrările au întârziat din cauza ploilor din ultima luna.

Singura problemă cu constructorii care a existat în Mărișelu este legată de parcul de joacă de la Domnești. „Au fost câteva probleme în firma respectivă. Constructorii au promis însă că vor veni și își vor continua lucrările…”, a explicat Horea Petruț.

În urmă cu o lună de zile administrația din Mărișelu a depus 3 proiecte de importanță majoră pentru comunitate. Ele se vor derula prin Compania Națională de Investiții.

Este vorba despre înființarea unui dispensar uman în Mărișelu, despre reabilitarea Căminului Cultural, și – cel mai important – modernizarea rutieră. „Asta înseamnă asfaltarea tuturor ulițelor și a străzilor din Mărișelu. Este un proiect extraordinar pentru noi. Având în vedere că se apropie de sfârșit și canalizarea…”, a mai spus Horea Petruț.

Alte detalii despre proiectele și investițiile care se derulează în Mărișelu aflați urmărind întreaga emisiune, mai jos: 

[arve url=”https://www.facebook.com/bistriteanul.ro/videos/324795538927264/” /]

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Woooww! Deserturi de toamnă, cu puțin zahăr, surpriza toamnei de la Gelateria Aniela

Gelateria Aniela surprinde, din nou, cu un meniu delicios, de toamnă, numai bun de împărțit cu cineva drag și perfect pentru cei care țin la dietă! Vă așteaptă așadar deserturi de toamnă, inedite și, important, cu puțin zahăr. Pot fi servite pe loc sau la pachet. Dar puteți face și comandă.

REDUCERE 20 la sută, astăzi și mâine, în magazinele MARECOM! Sunt Zilele MARECOM, împlinesc 18 ani de activitate

Producătorul Marecom a ajuns la 18 ani de activitate și sărbătorește alături de clienți, cu oferte...

Caravana Škoda vine la Bistrița

Te așteptăm în 21 și 22 Octombrie 2023, în parcare la Bistrița Retail Park (lângă Selgros), între orele 10:00 și 18:00, pentru două zile pline de surprize, concursuri și premii pentru toată familia. Vizitează-ne și profită de ocazia de a testa multe modele îndrăgite Škoda!