11.5 C
Bistrița
marți, mai 28, 2024

FOTO- Mureșenii Bârgăului: URSUL ar fi omorât trei porci și a rănit alți doi

Un bârgăuan a sunat azinoapte la 112, anunțând că în gospodăria sa a intrat un urs. Echipele ajunse acolo au constatt că ursul a luat un porc și a rănit un al doilea. Animalul sălbatic plecase, până la sosirea autorităților. Păgubitul susține că e vorba de TREI porci morți și DOI răniți.

Ursul a coborât din nou în sat, dar de această dată nu s-a întors singur în pădure.

Un apel la 112, aproape de miezul nopții, anunța faptul că într-o gospodărie din Mureșenii Bârgăului a intrat un urs.

Până la sosirea autorităților în zonă, animalul sălbatic s-a făcut nevăzut.

Un urs a provocat noaptea trecută pagube materiale într-o gospodărie din satul Mureșenii Bârgăului, aparținând de comuna Tiha Bârgăului. Un porc a fost rănit iar un al doilea a fost extras din curte. Incidentul a fost semnalat prin apel la 112, în data de 20 septembrie a.c., ora 23:59. La locul solicitării s-a deplasat o patrulă mixtă formată din polițiști și jandarmi, care executa serviciul în zona de responsabilitate a Secției nr. 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului. Forțele de ordine au constatat daunele, s-au asigurat că ursul este plecat din zonă și că oamenii care locuiesc acolo nu sunt în pericol. Între timp au fost informați reprezentanții Primăriei Tiha Bârgăului, Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului de Poliție Județean, Agenției pentru Protecția Mediului, Gărzii Forestiere, Direcției Silvice, Comisariatului Județean al Gărzii de Mediu, Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Bistrița-Năsăud, precum și ai Ocolului Silvic Bistrița-Bârgăului. În momentul de față este în derulare procedura pentru constituirea comisiei de constatare și evaluare exactă a pagubelor. Rugăm cetățenii care locuiesc în zone frecventate de urși să manifeste o atenție deosebită în această perioadă și să anunțe imediat autoritățile în momentul în care observă animale sălbatice în apropierea locuințelor” transmit reprezentanții Instituției Prefectului.

Păgubitul, D.I.T, susține că ursul i-a omorât trei porci și i-a rănit alți doi. Toți cei cinci porci ar fi fost prinși într-un proiect. Gospodarii se tem că vor fi nevoiți să-i omoare și pe ceilalți doi rămași în viață, care abia se mișcă.

FOTO- D.I.T

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil:

BISTRIȚA: S-a deschis We Fit Club, pe str. Alba Iulia! 1100 mp cu aparate performante de fitness, clase de kangoo jumps sau bodypump

Cea mai nouă, probabil cea mai modernă sală de fitness, singura desfășurată pe 1100 mp s-a...

Descoperă Mercedes me Service

Știai că: Aplicația Mercedes me Service îți oferă asistență digitală în toate problemele legate de service?