7.1 C
Bistrița
vineri, aprilie 19, 2024

FOTO: NOU, în Ilva Mică…!

Peste 5.000 de volume au ajuns zilele acestea la Ilva-Mică și au fost aranjate în rafturile celei mai noi filiale a Bibliotecii Județene „George Coșbuc” Bistrița-Năsăud.

Aceasta va face parte dintr-un centru cultural pentru tineret în curs de amenajare în Parohia Ortodoxă Ilva-Mică 1.

Demersul pentru înființarea acestei instituții a început încă din anul 2016, a explicat preotul paroh Ștefăniță Ionel Potra: „În proiect am avut în vedere un centru cultural pentru activități cu elevii de la școala din apropiere, care să cuprindă o bibliotecă, o sală multifuncțională cu proiecții de filme, un spațiu tip muzeu pentru toate obiectele vechi ale bisericii, cum sunt icoanele vechi sau tablourile…

Va fi un centru cultural catehetic și misionar, a mai explicat preotul paroh. De el se vor putea bucura toți credincioșii din comună, și în primul rând elevii de la Școala Gimnazială nr. 1 „Demian Nechiti”, aflată în proximitatea centrului, unde învață 380 de copii.

Deschiderea oficială va avea loc în data de 14 iulie, a mai anunțat părintele Ștefăniță Ionel Potra.

Noua bibliotecă a prins contur prin efortul unei entuziaste echipe de bibliotecare de la Biblioteca Județeană „George Coșbuc” Bistrița-Năsăud, coordonată de Ioan Pintea, directorul instituției. Ele au aranjat cu grijă și meticulozitate cărțile în rafturi.

Am adus cărți atât pentru elevi, cât și pentru profesori sau cititori pasionați din localitate. Biblioteca este alcătuită din donații de carte de la cititori de-ai noștri, dar cuprinde și cărți din proiectul editorial al bibliotecii județene. Vorbim de peste 5 000 de volume, iar pentru început este foarte bine și este foarte important acest demers pentru că aici biblioteca va fi prelungită, ca să spunem așa, și de un spațiu expozițional, un mic muzeu.

Astfel, cei care vor intra în bibliotecă vor avea ocazia să cunoască și istoria acestei localități. Ne bucurăm că părintele paroh Potra a avut această inițiativă, care ne-a permis să înființăm încă o filială a bibliotecii județene, un nou punct de împrumut de carte în județ și unde vom putea organiza colocvii, simpozioane, lansări de carte și tot ceea ce ține de o bibliotecă dinamică!”, a subliniat Ioan Pintea, directorul Bibliotecii Județene „George Coșbuc” Bistrița-Năsăud.

Foto @ www.bjbn.ro

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.