21.5 C
Bistrița
miercuri, august 10, 2022

FOTO: O mână de oameni frumoși au amenajat un centru UNIC la noi în județ! Dar au nevoie de noi…

Un centru unic la noi în județ, dedicat în mod special persoanelor cu dizabilități se va deschide în centrul Bistriței. Mâna de oameni frumoși care a lucrat și încă lucrează la el are nevoie de ajutorul nostru.

Pe oamenii din jurul nostru îi ”vedem” parțial când trecem pe lângă ei. Le analizăm hainele, înălțimea și greutatea. Apoi uităm de ei…

Există în schimb o lume…invizibilă. Oameni cu diferite dizabilități care trăiesc în jurul nostru și pe care nu-i vedem. Își poartă problemele frumos, fără să semnalizeze.

Pentru ei însă s-a creat acum un centru UNIC în județ. ”Lumea invizibilă„ e un centru de zi ce se va deschide în 3 decembvrie 2021 (Ziua Internațională a oamenilor cu dizasbilități), în inima Bistriței.

E un centru unde persoanele cu dizabilități pot beneficia de servicii care promovează un stil de viață sănătos, ședințe de masaj, ședințe cu un medic psiholog, etc. E un centru PENTRU COMUNITATE, în care cei cu dizabilități se pot întâlni și urmări împreună un film, de exemplu. E un centru UNIC în județ” a spus Paul Sărmășan, reprezentantul Asociației Anisia.

O mână de oameni frumoși l-au pus la cale

Centrul acesta va funcționa în clădirea de la Domus, din curtea AJPIS. Acolo își are sediul Asociația OM (Orașul Mariei). Dar acum, în colaborare cu cei de la Asociația Anisia și Asociația de Scleroză Multiplă Bistrița,  totul se transformă.

Tot ce s-a făcut s-a făcut cu voluntari. De o lună de zile am început munca. Au venit și au lucrat care cum au putut și când au putut. Cu bani veniți din donații, de la oameni cu inimă mare” a declarat Paul Sărmășan.

 

Centrul e pregătit să primească primii oameni

Cu muncă și dedicare, încăperile clădirii de la Domus s-au schimbat. Și își așteaptă primii beneficiari.

Centrul  dedicat în mod special persoanelor cu dizabilități. Dar îi spune CENTRU PENTRU COMUNITATE. Deci dacă cineva are nevoie de aceste servicii, e primit. NU îl excludem. E pentru toți” a mai spus Paul Sărmășan.

Centrul funcționează cu voluntari. Au voluntari un kinetoterapeut, maseur, psiholog. Cei ce au nevoie de aceste servicii vor lua legătura cu cei de la Asociația OM,  Asociația Anisia sau Asociația Scleroză Multiplă Bistrița Năsăud și își vor programa ședințele.

Au nevoie…DE NOI

Acest centru va funcționa pe bază de…voluntariat și donații.

Conform lui Paul Sărmășan, e nevoie de mai multe ”mâini” care să ajute:

  • Avem nevoie de un om care să fie permanent aici la centru. Că e un tânăr care poate să lucreze de aici din birou, că e un kinetoterapeut care poate sta aici tot timpul. Important e să-l putem ține acest centru deschis tot timpul. Că unii știu să-și facă exercițiile singuri, și atunci nu e nevoie să fie un specialist aici, ci doar să fie deschis
  • Mai avem nevoie de specialiști care să-și ofere serviciile voluntar. Noi avem deja câte unul, dar și ei lucreasză în alte parte. Dar cu drag își vor oferi din timpul liber ca să vină dacă sunt solicitați. Deci, cu cât mai mulți, cu atât mai bine
  • Averm nevoie de finanțe. Acoperișul clădirii e stricat, e nevoie să facem o ramnpă hidraulică, ar fi nevoie de izolarea clădirii, pentru că e veche și astfel costurile de întreținere sunt mari. Și avem nevoie de bani pentru plata utilităților, mai ales acum pe timp de iarnă. Clădirea e veche și e nevoie să fie căldură. ori beciul e gol, etajul e gol, nu e nimic care să ne ajute la încălzire. Iar prețurile au crescut enorm

Astfel, cei ce doresc să ajute pot lua legătura cu cei de la ASOCIAȚIA ANISIA sau cei de la Asociația OM (Orașul Mariei).

Donații se pot face în conturile:

  • Asociatia Anisia, IBAN: RO25BRDE060SV42865060600, in RON, B.R.D. – G.S.G., codul SWIFT: BRDEROBU
  • Asociatia OM (Orasul Mariei) – CIF 37439618 – Banca Transilvania, RON – RO73BTRLRONCRT0388310101, EURO – RO23BTRLEURCRT0388310101, cod swift – BTRLRO22XXX29
  • Asociația de Sclertoză Multiplă Bistrița Năsăud – RO15BRDE060SV12240420600

 

 

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

6 sfaturi ca să aveți grijă de o minge de fotbal

Folosită în mod corespunzător, mingea de fotbal poate rezista ani de zile. În mod necorespunzător, s-ar...

PRO COMPRESOARE, soluția ta pentru problemele cu filtrul de particule, s-a mutat în casă nouă

Echipa PRO COMPRESOARE, soluția ideală pentru cei care au probleme cu filtrul de particule, s-a mutat...

Noi locuri de muncă, disponibile la Leoni Bistrița, Crama Veche, Sanovil și Gelateria Aniela

Se fac angajări la LEONI Bistrița! Restaurantul Crama Veche are nevoie de barman și ospătar. Clinica...