22.8 C
Bistrița
sâmbătă, august 13, 2022

FOTO: O poveste minunată… Adio, Nunta Zamfirei…!

Cu un spectaculos foc de artificii şi dansurile cuceritoare ale unor formaţii din România, Panama, Serbia, Polonia, Lituania, Vietnam, Franţa, Turcia, Mexic, Georgia şi Chile – ieri seară s-a încheiat Festivalul internaţional de folclor Nunta Zamfirei.

Ieri a fost ultima seară în care bistriţenii s-au delectat în centrul oraşului cu un spectacol de folclor internaţional.

Gala Folclorului Internaţional a început la ora 20:00, cu un MESAJ de prietenie şi pace. Pe scenă s-au perindat apoi aproape toate formaţiile pe care bistriţenii le-au urmărit în cele cinci seri de festival.

Gala finală internaţională s-a deschis cu un recital al ansamblului gazdă Cununa de pe Someş – coordonată de coregraful Teodor Puşcaş, alături de orchestra dirijată de Alexander Demeter. Pentru efortul de a aduce în scenă lucruri de mare valoare – fiecare conducător de formaţie artistică a primit câte o diplomă de excelenţă şi o plachetă simbolică din partea organizatorilor.

Ne-am străduit ca acest festival să prindă contur, să fie apreciat în ţară şi în străinătate, să fim gazde bune pentru toţi prietenii noştri. O echipă întreagă a lucrat ca până la final totul să fie perfect… Vă mulţumesc tuturor!”, a transmis prof. dr. Dorel Cosma, în finalul spectacolului.

Am trecut peste cârcotaşi, de-a lungul celor 24 de ani de Nunta Zamfirei, cârcotaşi care s-au obişnuit doar să cârcotească, fără să pună nimic în loc, fără să  clădească nimic… Dar am trecut peste orice pentru voi, publicul care ne aplaudaţi, fiindcă sunteţi minunaţi şi simţiţi cu sufletul pentru Bistriţa, pentru România, pentru frumosul artistic din întreaga lume…”, a mai spus Dorel Cosma.

Le mulţumesc tuturor celor care au evoluat în faţa dumneavoastră din America, din Asia sau Europa – pentru ca totul să fie o culoare extraordinară a prieteniei, a înţelegerii… Ne dorim pace, ne dorim să fim frumoşi, să lăsăm neînţelegerile, să nu ne mai uităm seară de seară la lovituri de securi, la lovituri în suflet – să iubim arta, să ne iubim pe noi, să fim oameni…!„, a subliniat iniţiatorul festivalului, Dorel Cosma.

A fost o poveste minunată… Spuneam mereu La revedere… Acum spunem Adio, Nunta Zamfirei…! A fost frumos, a fost plăcut… Să ne bucurăm în această seară la finalul celor 24 de ediţii…”, a conchis Dorel Cosma.

Întregul spectacol poate fi urmărit în secvenţe VIDEO – AICI.

Foto – Palatul Culturii Bistriţa

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

6 sfaturi ca să aveți grijă de o minge de fotbal

Folosită în mod corespunzător, mingea de fotbal poate rezista ani de zile. În mod necorespunzător, s-ar...

PRO COMPRESOARE, soluția ta pentru problemele cu filtrul de particule, s-a mutat în casă nouă

Echipa PRO COMPRESOARE, soluția ideală pentru cei care au probleme cu filtrul de particule, s-a mutat...

Noi locuri de muncă, disponibile la Leoni Bistrița, Crama Veche, Sanovil și Gelateria Aniela

Se fac angajări la LEONI Bistrița! Restaurantul Crama Veche are nevoie de barman și ospătar. Clinica...