18.3 C
Bistrița
joi, iunie 20, 2024

FOTO: O șezătoare modernă, pentru zeci de copii din Bistrița, la bibliotecă

O adevărată șezătoare modernă, la Biblioteca Județeană „George Coșbuc” în zilele de miercuri, când a fost programat Atelierul de cusături tradiționale din cadrul programului Fabrica de idei estivale – „Vacanță la Bibliotecă”. Câteva zeci de fetițe au participat la acest atelier – unele în clasele primare, altele deja în gimnaziu și, mai ales la primele ateliere, pe ici, pe colo, s-a rătăcit și câte un băiețel.

Astăzi am făcut un semn de carte cu cinci inimioare, trei într-o culoare și două în alta, pentru că eu iubesc cărțile. Atelierul de cusături tradiționale este foarte frumos și doamna care ne învață să coasem este foarte drăguță! Ceea ce învăț aici mă va ajuta mai departe”, a explicat Luciana Cătană, care trece în clasa a șaptea, la Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” din Bistrița.

Pe mese predomină ghemurile de ață de cusut în culorile tricolorului. Foarte atente și concentrate, fetele își aleg culorile potrivite și, ținând acul de cusut înspre fereastră, introduc firul în urechile acestuia, după care încep să coasă ținând seama de sfaturile îndrumătoarei lor, bibliotecara Rodica Barteș, fostă membră a Ansamblului Profesionist „Balada” din Bistrița.

Mie îmi place să lucrez cu copiii pentru că și eu am învățat să lucrez de mică. Vreau să le transmit și lor această îndeletnicire, deoarece cusăturile tradiționale nu se vor pierde niciodată. Fetele m-au înteles și văd că încearcă și ele să creeze. Am început să facem semne de carte cu tricolorul, vom face și cocarde, iar la final vom face și o expoziție, pentru că vreau să plece copiii de aici cu o amintire plăcută și să se întoarcă la acest atelier și în vacanța viitoare. În jur de 20 – 24 de copii au frecventat acest atelier”, spune Rodica Barteș. O adevărată soră mai mare, mamă sau bunică pentru micuțele sale învățăcele! În unele momente, ei i s-au mai alăturat și colegele sale, Ioana Titieni și Laura Seserman.

Programul Fabrica de idei estivale – „Vacanță la Bibliotecă”, derulat de Biblioteca Județeană „George Coșbuc” Bistrița-Năsăud se dovedește, și de această dată, foarte util copiilor care și-au propus să își petreacă vacanța de vară în mod activ.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Descoperă Eleganța și Performanța Škoda

Vizitează Showroom-ul & Service-ul Autorizat Škoda MATEROM AUTOMOTIVE, din Cartier Viișoara, Str. Libertății, Nr. 264, Bistrița, unde poți testa și achiziționa cele mai noi modele Škoda și ai toate Serviciile Auto de care ai nevoie, într-un singur loc.

EURO2024 se vede pe terasa ARENA by Casa EMA! Promoții și premii speciale până în 14 iulie!

Campionatul European de Fotbal EURO2024 se vede mai mult decât perfect – pe cel mai mare ecran proiectat ever: ecranul de pe Terasa de Vară ARENA by Casa EMA!

SmartyKids Bistrița, Italtextil Sărata, Aquabis, RCB Electro sau Stewo Năsăud caută personal! Toate posturile disponibile, aici:

SmartyKids Bistrița caută persoană zâmbitoare, energică și pozitivă care doreşte să se dezvolte în sfera educațională și în lucrul cu copiii! Este un avantaj să fii absolventă sau viitoare absolventă a învățământului superior în Pedagogie sau Psihologie. NOI locuri de muncă - la STEWO  PLASTIC Năsăud, RCB ELECTRO, Aquabis sau TeraSteel: