-3.4 C
Bistrița
luni, decembrie 4, 2023

FOTO: O șezătoare modernă, pentru zeci de copii din Bistrița, la bibliotecă

O adevărată șezătoare modernă, la Biblioteca Județeană „George Coșbuc” în zilele de miercuri, când a fost programat Atelierul de cusături tradiționale din cadrul programului Fabrica de idei estivale – „Vacanță la Bibliotecă”. Câteva zeci de fetițe au participat la acest atelier – unele în clasele primare, altele deja în gimnaziu și, mai ales la primele ateliere, pe ici, pe colo, s-a rătăcit și câte un băiețel.

Astăzi am făcut un semn de carte cu cinci inimioare, trei într-o culoare și două în alta, pentru că eu iubesc cărțile. Atelierul de cusături tradiționale este foarte frumos și doamna care ne învață să coasem este foarte drăguță! Ceea ce învăț aici mă va ajuta mai departe”, a explicat Luciana Cătană, care trece în clasa a șaptea, la Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” din Bistrița.

Pe mese predomină ghemurile de ață de cusut în culorile tricolorului. Foarte atente și concentrate, fetele își aleg culorile potrivite și, ținând acul de cusut înspre fereastră, introduc firul în urechile acestuia, după care încep să coasă ținând seama de sfaturile îndrumătoarei lor, bibliotecara Rodica Barteș, fostă membră a Ansamblului Profesionist „Balada” din Bistrița.

Mie îmi place să lucrez cu copiii pentru că și eu am învățat să lucrez de mică. Vreau să le transmit și lor această îndeletnicire, deoarece cusăturile tradiționale nu se vor pierde niciodată. Fetele m-au înteles și văd că încearcă și ele să creeze. Am început să facem semne de carte cu tricolorul, vom face și cocarde, iar la final vom face și o expoziție, pentru că vreau să plece copiii de aici cu o amintire plăcută și să se întoarcă la acest atelier și în vacanța viitoare. În jur de 20 – 24 de copii au frecventat acest atelier”, spune Rodica Barteș. O adevărată soră mai mare, mamă sau bunică pentru micuțele sale învățăcele! În unele momente, ei i s-au mai alăturat și colegele sale, Ioana Titieni și Laura Seserman.

Programul Fabrica de idei estivale – „Vacanță la Bibliotecă”, derulat de Biblioteca Județeană „George Coșbuc” Bistrița-Năsăud se dovedește, și de această dată, foarte util copiilor care și-au propus să își petreacă vacanța de vară în mod activ.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...

Se fac angajări la Masterfoam, Arena by Casa EMA și Clinica Sanovil

Masterfoam angajează operatori producție, tehnicieni mentenanță și magazineri. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de farmacist, specialist marketing & comunicare, infirmieră part-time. Oferta completă – mai jos:

IANA OPTIC: De Crăciun fă-ți cadou o pereche de ochelari cu cristale Swarovski ! Sau fă-i cadou cuiva drag un voucher

La Iana Optic vă așteaptă deja surprize de sărbătoare pentru cei dragi. Ai acum ocazia să-ți faci cadou o pereche nouă de ochelari (cu cristale Swarovski, ca să fie răsfățul complet) sau poți să faci cuiva drag un cadou prețios.