12.6 C
Bistrița
joi, martie 23, 2023

FOTO- Gata așteptarea, e oficial: Încep lucrările la centura ocolitoare a Becleanului! „Dorința noastră este să terminăm lucrarea cât mai repede” – spune constructorul CML

S-a dat startul lucrărilor pentru realizarea Variantei ocolitoare a orașului Beclean. Momentul a fost marcat cu o mică festivitate la care a participat și ministrul Sorin Grindeanu.

Un moment important și mult așteptat de beclenari și de cei ce tranziteasză orașul de pe Someș. Au început lucrările la Varianta ocolitoare a orașului.

Momentul a fost marcat printr-o mică ”festivitate” la care au participat autorități locale și județene, reprezentanți ai CNAIR, dar și ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

𝐄 𝐨𝐟𝐢𝐜𝐢𝐚𝐥! Am dat startul lucrărilor la Varianta Ocolitoare a orașului Beclean!

În prezența domnului Ministru al Transporturilor, Sorin Grindeanu, a reprezentanților CNAIR, precum și a autorităților județene și locale, azi au început lucrările de construcție a celui mai așteptat obiectiv de infrastructură mare a orașului nostru: Varianta Ocolitoare a orașului Beclean.

Este unul dintre cele mai benefice proiecte pentru comunitatea noastră. Va asigura decongestionarea traficului din zona Becleanului și va crește calitatea vieții cetățenilor.

Mai mult decât atât, este primul astfel de proiect realizat de o administrație publică locală în parteneriat cu CNAIR. 

Mulțumesc tuturor celor implicați în toate demersurile pentru ca Varianta de ocolire a orașului Beclean să devină azi un proiect matur și totodată deschizător de drumuri.
Mulțumesc mai ales beclenarilor pentru răbdare și încredere!” a scris primarul Becleanului pe Facebook.
De lucrări se va ocupa o firmă din Beclean. E vorba de CML RO SRL, lider al asocierii CML.RO – DACIA FABER SRL – ÎNDEMÂNAREA PRODCOM – TEST PRIMA SRL – DP PROJECT SRL.

Drumul de aproximativ 1,2 km lungime costă peste 76 de milioane de lei. Motivul? Aproape jumătate din această distanță o va reprezenta un pod peste râul Someș.

Este o lucrare foarte complexă, provocatoare tehnic. Asta datorită faptului că presupune construirea unui pod de 562 de metri care traversează ambele brațuri ale râului Someș. Lucrarea mai cuprinde două sensuri giratorii care fac conexiunea cu cele două drumuri naționale, DN 17 și DN 17 D. Noi intrăm în șantier imediat, avem 26 de luni la dispoziție sa predam lucrarea. Nu vom face rabat la calitate. Dorința noastră este să terminăm într-un termen cât mai scurt. Suntem într-o asociere cu compania Îndemânarea, astfel că două firme bistrițene vor realiza împreună acest proiect mult așteptat pentru Beclean” a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, Vasile Roș, managerul CML.

Podul are 14 deschideri de câte 40 m fiecare. Fondarea se va realiza prin fundații indirecte, câte 8 coloane cu diametru de 1200 mm sub fiecare infrastructură. Suprastructura este realizată din grinzi de 40 metri, câte 4 grinzi pe secțiune. Partea carosabila va fi de 7 m și acostament de 1,5 metri stânga dreapta. Marea provocare sunt fundațiile de coloane care vin într-un masiv de sare” a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, proiectant ing. Septimiu Bucșa.

Data limită de finalizare a lucrărilor este 31.12.2023.

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Easy Solution Bistrița – servicii profesionale de curățenie pentru firme și instituții

Lasă grija curățeniei biroului, firmei sau halei pe mâna celor de la Easy Solution: Specializați în...

Clinica Sanovil angajează infirmieră, IMP România are nevoie de operatori și Șef linie producție

Clinica Sanovil are nevoie de infirmieră și muncitor întreținere. IMP România (fosta Netex) caută un Șef...

Delicioasa înghețată de la Gelateria Aniela o găsiți și la magazinul de pe Calea Moldovei!

N-au mai avut răbdare să se încălzească afară, așa că au deschis și magazinașul din partea...