20.4 C
Bistrița
miercuri, iulie 24, 2024

FOTO: Pe cărări de munte, în căutarea florii de colţ

Cei care fac drumeții în aceste zile în Munții Rodnei vor fi răsplătiţi cu privelişti minunate şi, mai mult, vor putea admira floarea de colţ, o minunăţie a naturii.

Floarea de colț, o bijuterie botanică, declarată monument al naturii din 1933, poate fi admirată de drumeți în această perioadă în Munții Rodnei.

Doru Sorin Dodan, un bistrițean împătimit al munților, a surprins-o în toată splendoarea ei:

În ţara noastră poate fi întâlnită în Munţii Maramureşului, Munţii Rodnei, Obcinele Bucovinei, masivele Rarău, Ceahlău, Ciucaş, Bucegi, Făgăraş, Cozia şi Retezat şi este ocrotită prin lege.

Cercetătorii au descoperit un secret fascinant al acestei flori. Dimineața și seara, floarea de colț emite un parfum deosebit de plăcut, atrăgând în special albinele și făcând-o și o specie meliferă valoroasă.

Acest aspect adaugă o notă specială la importanța și farmecul plantei protejate, potrivit puterea.ro.


Sursă foto Facebook Dodan Doru Sorin

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la MasterFoam Șieu Măgheruș, Crama Veche și Restaurant Arena by Casa EMA

MASTERFOAM Șieu Măgheruș angajează operatori producție și stivuitoriști! Crama Veche are nevoie de administrator, ajutor bucătar și ospătari. Arena by Casa EMA caută elevi dispuși să lucreze în vacanța de vară. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, RCB Electro, Delice Pan sau Coroana Grand Hotel. Oferta completă - mai jos: 

FOTO – RESELLUX Bistrița: Piscine de la 199 lei și sute de electrocasnice și SMART TV la SUPER PREȚURI!

La mare căutare sunt piscinele în aceste zile și s-au cam epuizat toate stocurile în Bistrița. Din fericire, RESELLUX Bistrița, din incinta OK Shopping Center, are un stoc generos și prețuri absolut decente.

SUPER PREȚ la noul SUV urban MG ZS, la RUBIN Bistrița: 16.950 Euro – TVA inclus

Ofertă specială, la reprezentanța Rubin Bistrița! Aici ai la dispoziție noul SUV urban MG ZS la un preț fără concurență: 16.950 Euro, TVA inclus.