15.4 C
Bistrița
joi, iunie 1, 2023

FOTO PERCHEZIȚII: Au adus droguri din Spania, folosindu-se de o firmă de transport persoane internațional

Un kilogram de cannabis a fost transportat din Spania în România, prin intermediul unei firme bistrițene de transport persoane internațional. Doi tineri au fost reținuți și vor ajunge în fața instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Ieri, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Bistrița-Năsăud și procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Bistrița-Năsăud au efectuat 4 percheziții, în județele Sibiu și Bistrița-Năsăud, într-un caz de introducere în țară de droguri și trafic de droguri de risc.

Mai exact, folosindu-se de autocarul unei firme de transport persoane internațional, cu sediul în Bistrița, suspecții ar fi expediat din Spania în România, un colet în care se afla aproximativ un kilogram de cannabis.

În urma acțiunii de ieri, coletul a fost ridicat, în vederea continuării cercetărilor. Au mai  fost ridicate 2 grindere, 3 cântare electronice, un pliculeț din plastic transparent care conține o substanță pulverulentă de culoare albă, mai multe țiple din material plastic transparent cu urme de substanță vegetală, trei borcane din sticlă care prezentau urme de substanță vegetală, un laptop și patru telefoane mobile, precum și înscrisuri”, transmit reprezentanții IPJ BN.

Doi tineri de 22, respectiv 23 de ani, au fost reținuți pentru 24 de ore, iar azi vor ajunge în fața instanței cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Cercetările sunt continuate de polițiștii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Bistrița-Năsăud și procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Bistrița-Năsăud, cu privire la săvârșirea infracțiunii de introducere în țară de droguri de risc și trafic de droguri de risc.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul I.G.P.R.

În activități, au fost participat și polițiști din cadrul B.C.C.O. Alba Iulia și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale Alba Iulia.

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Lichidare de stoc la BIASICOM: Orice produs, cu 20% mai ieftin!

Finalul lunii mai vine cu lichidare de stoc la BIASICOM. Îți poți schimba frigiderul, mașina de...

Brutăria Presto caută vânzătoare și personal curățenie. Locuri de muncă, disponibile și la Italtextil Sărata, Aquabis, Amicii Building

Brutăria Presto (lângă Peco Mol Unirea) caută vânzătoare și personal curățenie. Supercom are nevoie de conducători...

Balkan International Wine Competition, pentru prima dată în România! Cină de gală, alături de cei mai buni maeștri ai vinului din Europa

La început de iunie, spectaculosul castel Teleki de la Posmuș devine „capitala” europeană a vinului. Balkan...