5.7 C
Bistrița
sâmbătă, noiembrie 27, 2021

FOTO – Percheziții: Le-au confiscat o mașină de 18.000 de euro și lemn, după un pont primit de polițiști!

Un pont primit de polițiști a dus la percheziții. O mașină transporta lemn fără documente legale, așa că firma a fost luată la puricat. S-au confiscat autoutilitara și mai bine de 10 mc de lemn.

Ieri dimineață, polițiștii bistrițeni au primit un pont că o mașină ar fi transportat lemn, ilegal, la o firmă de pe Valea Bârgăului. Oamenii legii au mers la sediul unei firme din Bistrița Bârgăului și au văzut în curte autoutilitara cu pricina.

Aceștia au vrut să verifice legalitatea transportului efectuat. Doar că administratorul firmei NU a permis accesul poliției în incinta acesteia. Așa că oamenii legii au obținut un mandat de percheziție a firmei, în ceea ce privește transportul respectiv. S-a lăsat cu confiscarea autoutilitarei și a materialului lemnos.

Comunicatul OFICIAL al IPJ BN

La data de 13 iulie a.c., polițiștii au pus în aplicare un mandat de percheziție la punctul de lucru al unei societății comerciale, din localitatea Bistrița Bârgăului. Aceasta activează în domeniul prelucrării și comercializării materialului lemnos.

Activitățile au fost desfășurate în cadrul unui dosar penal, instrumentat de polițiștii Biroului pentru Combaterea Delictelor Silvice. Împreună cu luptători de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale, aceștia efectuează cercetări pentru infracțiuni de natură silvică.

Inițial, administratorul societății comerciale în cauză nu ar fi permis accesul polițiștiilor în curtea societății. Mai mult, a refuzat efectuarea de verificări, cu privire la efectuarea unui transport de material lemnos fără documente legale.

Transportul ar fi fost efectuat în aceeași dimineață, pe Drumul Județean 173A, prin localitatea Bistrița Bârgăului. Polițiștii au depistat mijlocul de transport la punctul de lucru al societății comerciale în cauză.

A fost solicitată și încuviințată efectuarea unei percheziții. Au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor:

  • o autoutilitară în valoare de aproximativ 18.000 de euro
  • cantitatea de 12,08 m.c. lemn rotund de esență rășinoase, în valoare de 3.503 de lei.

Polițiștii continuă cercetările în cadrul dosarului penal deschis pentru infracțiunea de transportul cu orice mijloace de transport al materialelor lemnoase, în volum de peste 10 m.c., neînsoţite de documentele specifice de transport, prevăzută de Codul Silvic.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Efectele crizei sanitare asupra sănătății mentale la nivel global

Efectele crizei sanitare: Află cât de afectată a fost starea mentală a populației la nivel mondial ca urmare a crizei sanitare. Statistici pentru diferite regiuni ale lumii.

Provocarea Roser House: Ce-ai zice de un Crăciun magic, înconjurat de zăpadă și gustări delicioase, într-un peisaj de vis?

Cine nu și-ar dori ca de Crăciun să fugă de agitația orașului și să se relaxeze...

Care sunt avantajele pariurilor online

Dacă îți place să urmărești transmisiunile sportive și ești la curent cu ce se întâmplă în diverse sporturi, ești persoana potrivită pentru un hobby plin de adrenalină. Pariurile sportive online îți pot aduce câștiguri frumoase!