20.4 C
Bistrița
miercuri, iulie 24, 2024

FOTO: Pierde-te într-o mini lume născută din pasiune și multă muncă și adăpostită de zidurile muzeului

Dragoni, troli, dinozauri, skyscrapers, nava din Star Wars, vapoare, trenuri, oraș de munte, și multe, multe alte atracții, în lumea Lego de la Muzeul Județean. Și ca și cum nu ar fi de ajuns să te pierzi într-o mini lume de film sau de poveste, poți chiar să-ți creezi tu lumea ta și să participi la concursurile cu premii pregătite de organizatori.

Aflată la a 5-a ediție, expoziția Lego a celor de la Brickenburg se desfășoară zilele acestea, la Bistrița, în incinta Muzeului Județean. Deși fanii Lego erau obișnuiți ca această expoziție să se finalizeze de Florii, anul acesta „întârzierea” are un motiv întemeiat.

Trei din exponate, în Croația

Zilele trecute, în Croația, a avut loc o expoziție internațională de creații Lego. Trei din exponatele ce pot fi admirate zilele acestea la muzeu, au fost și acolo. E vorba de Nava din Star Wars, mini orașul cu blocurile turn și Jurassic Park.

Nava Star WARS- „copilul de 13 ani”

Cum intri în „Lumea Lego”, în partea stângă, întunecată și luminoasă, în același timp, îți cucerește privirile o scenă din Star Wars, cu piesa de rezistență – nava- lungă și grea, ca un copil de 13 ani.

Nava are o lungime de 1,40 m și 32 de kg. Am lucrat la ea aproximativ 4 luni. Are și o lățime de un metru”, a explicat Toni Tocaci, coordonator activități Brickenburg pe zona Bistrița.

 

Vaporul- opera copilului de 13 ani

O altă construcție impresionantă, care-ți izbește privirea de cum intri în sală, o constituie un superb vas alb. Cu o foarte mare atenție la detalii și o foarte mare pasiune adăugată acolo, vasul alb este opera unui copil de 13 ani, Iulian Sabău.

 

 

 

Lumea dragonilor și a trolilor

Vizitatorii, atât cei mici cât și cei mari, s-au bucurat de un exponat extraordinar: lumea dragonilor! Dualitatea a fost cea care a atras privirile, acolo întâlnindu-se atât „cei buni” cât și „cei răi”. Detaliile, munca asiduă depusă și pasiunea au dat naștere la o extraordinară lume de poveste.

„Până nu pui piesă peste piesă, nu îți dai seama ce poate ieși. Dar apoi, imaginația merge departe… nu mai ai limite” au explicat creatorii acestei lumi.

 

Jurassic Park

Copiii au fost uimiți de lumea dinozaurilor. Fie că unii îl admirau pe T-Rex, iar alții erau impresionați de Triceratops, lumea dinozaurilor era sigură pentru ei, iar dinții fioroaselor creaturi nu le puteau face nimic.

 

 

 

Brikenburg și orașul clădirilor Turn

Milioane de mini piese, zeci de oameni, zeci de ore și ENORM de multă răbdare și pasiune au dat naștere la două „mini orașe”. Atenția la detalii, trenurile în mișcare, imensitatea creațiilor, lasă cu gura căscată orice vizitator.

 

 

„Îți e frică parcă și să te apropii prea tare, nu cumva să distragi muncitorii care lucrează sau să întrerupi vreo conversație de la vreo masă de pe terasă. Totul pare așa real. E fascinant de-a dreptul câte detalii”, a spus, de-a dreptul uimit, un vizitator.

 

Locul „Creează-ți propria lume”

Bineînțeles, cel mai râvnit loc din întreaga expoziție a rămas masa cu miile de piese Lego în care pitici, mămici și tătici se pot pierde cu orele și crea propria lor lume, așa cum imaginația le dictează.

 

 

 

Concursuri și surprize

Organizatorii doresc să îi implice și mai mult pe vizitatori în această lume fascinantă.

„Mâine vreau să îi provoc să mă ajute să fac apa ce trece pe sub podurile feroviare din Brickenburg. Am piesele, dar am nevoie de mâini harnice. Tot mâine, de la ora 14:00 va avea loc concursul de speed building”, a explicat Toni Tocaci.

Luni se sărbătorește piesa Lego 2X4, iar joi, tot de la ora 14:00, copiii sunt așteptați să participe la concursul cu mașini cu telecomandă.

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la MasterFoam Șieu Măgheruș, Crama Veche și Restaurant Arena by Casa EMA

MASTERFOAM Șieu Măgheruș angajează operatori producție și stivuitoriști! Crama Veche are nevoie de administrator, ajutor bucătar și ospătari. Arena by Casa EMA caută elevi dispuși să lucreze în vacanța de vară. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, RCB Electro, Delice Pan sau Coroana Grand Hotel. Oferta completă - mai jos: 

FOTO – RESELLUX Bistrița: Piscine de la 199 lei și sute de electrocasnice și SMART TV la SUPER PREȚURI!

La mare căutare sunt piscinele în aceste zile și s-au cam epuizat toate stocurile în Bistrița. Din fericire, RESELLUX Bistrița, din incinta OK Shopping Center, are un stoc generos și prețuri absolut decente.

SUPER PREȚ la noul SUV urban MG ZS, la RUBIN Bistrița: 16.950 Euro – TVA inclus

Ofertă specială, la reprezentanța Rubin Bistrița! Aici ai la dispoziție noul SUV urban MG ZS la un preț fără concurență: 16.950 Euro, TVA inclus.