9 C
Bistrița
vineri, mai 14, 2021

FOTO: Premii deosebite la Olimpiada Națională de Franceză. Cum s-au descurcat elevii din Bistrița

La Bistrița s-a desfășurat recent Olimpiada Națională de Limba Franceză –  eveniment la care au participat peste 400 de elevi din întreaga țară. Premiile au fost impresionante, iar elevii din Bistrița s-au descurcat excelent:

„Pe lângă toată febra și tensiunea concursului, sper că ați reușit să creați o punte de legătură între voi. Vă așteptăm și anul viitor, pentru că fiecare dintre voi este un învingător. Chiar dacă pe podium nu vor urca decât premiile I, II, III și cei care au obținut mențiuni – să  nu credeți că ceilalți nu sunteți la fel de valoroși ca cei de pe podium… Ai câștigat – continuă, nu ai câștigat – continuă”, le-a transmits Manuela Delia Anghel, inspector pentru limbi străine în cadrul Ministerului Educației Naționale.

Profesoara a mai spus marți, în cadrul ceremoniei de premiere desfășurate la Palatul Culturii, că singura rugăminte pe care le-o adresează elevilor este să încerce să-și păstreze pasiunea și dragostea pentru limba franceză: „Sper din tot sufletul să continuați. Mulțumesc profesorilor care v-au pregătit și care v-au insuflat dragostea pentru limba franceză. Ea trăiește și există prin voi…

Manuela Delia Anghel a transmis mulțumiri speciale gazdelor „pentru toată străduința… Nu le-a fost deloc ușor și nici comod să primească un număr atât de mare de elevi și să asigure un program diversificat celor două categorii de vârstă – gimnaziu și liceu. Mulțumesc în mod deosebit Inspectoratului Școlar Județean Bistrița-Năsăud și doamnei Camelia Tabără, mulțumim echipei de organizare și Colegiului Național „Andrei Mureșanu”. Mulțumim colegelor noastre profesoare de limba franceză din Bistrița, Primăriei Bistrița, Bibliotecii Județene și Muzeului Județean din Bistrița, mulțumim Universității Babeș Bolyai din Cluj-Napoca și Camerei de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud”, a transmis inspectorul MEN.

Cum s-au descurcat elevii din Bistrița la Olimpiadă

4 mențiuni speciale au ajuns la Dorothea Chiciudean (elevă în clasa a VII-a, la Școala Gimnazială Nr. 1, profesor Anamaria Tofan), Laurențiu Baciu (elev în clasa a VII-a la Școala Gimnazială „Avram Iancu”, profesor Smaranda Avram), Georgiana Ciui (elevă în clasa a VIII-a, la Colegiul Național „Petru Rareș” din Beclean, profesor Monica Mociran) și Nicoleta Onighi (elevă în clasa a IX-a, la Colegiul „Liviu Rebreanu”, profesor Mariana Suorășan).

Mențiune din partea Ministerului Educației Naționale a primit și Alexandra Zahari de la Colegiul „Andrei Mureșanu”, (elevă în clasa a X-a, coordonată de profesoara Monica Buboly) care a primit recent distincția de Ambadador al Limbii Franceze, la Palatul Cotroceni.

Asociația pentru Resurse Francofone Active (ARFA) a oferit drept premiu 500 de lei pentru cel mai mare punctaj obținut de un elev din Bistrița la Olimpiada de Franceză (care a revenit Dorotheei Chiciudean), dar și 36 de premii în cărți pentru elevii care au obținut premiile I, II și III.

Primăria Bistrița a oferit, la rândul ei premii în bani pentru cei mai buni dintre olimpici, în timp ce Primăria din Besançon a oferit 21 de cărți de benzi desenate pentru olimpicii care au obținut premiul I și pentru elevii din Bistrița participanți la Olimpiadă. 

Detalii savuroase despre impresiile și activitățile derulate în cadrul Olimpiadei de Limba Franceză puteți citi accesând linkurile de mai jos, consemnate de reporterii de liceu de la CNAM Online:

Evenimenete culturale la final de olimpiadă

Impresii la afișarea rezultatelor la etapa națională a Olimpiadei de Limba Franceză 

„După faptă și răsplată”- petrecere destinată elevilor participanți la Olimpiada Națională de LimbaFranceză

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FOTO/VIDEO: S-a deschis DABO DONER pe Pietonal!

Nu e kebab și nici shaorma. E unicul doner, DABO DONER, și a cucerit bistrițenii de...

Dansează, învață mișcări noi și distrează-te la cursurile YOLO STUDIO! GRATUIT, săptămâna viitoare!

Îți place muzica și vrei să te distrezi? Vrei să înveți să dansezi sau să „prinzi”...

POP&POP Glass Solutions Bistrița – Profesioniști în amenajări cu sticlă și sisteme de glisare inteligente pentru birouri, locuințe sau terase

Ai în plan amenajări cu sticlă la firmă sau acasă?! Pop&Pop Glass Solutions Bistrița sunt profesioniștii...