14.6 C
Bistrița
joi, martie 23, 2023

FOTO RABLA la IPJ BN. Polițiștii se tem pentru viața lor, când urcă în mașinile din dotare

Polițiștii bistrițeni, și nu numai, se tem pentru viața lor, de fiecare dată când intră în mașinile din dotare. Starea acestora e atât de deteriorată încât parcul auto al IPJ-urilor poate fi ușor confundat cu parcul programului RABLA. De multe ori, polițiștii nu pot interveni unde sunt solicitați din cauză că nu au mașini.

Starea mașinilor de intervenție din cadrul IPj-urilor din întreaga țară este așa de rea încât polițiștii au numit autovehiculele „Sicrie pe roți”.

Nici în județul nostru situația nu e mai roz.

Biroul rutier are doar o mașină de poliție în stare corespunzătoare de funcționare. De aceea acum, într-o dimineață, când colegii au avut trei evenimente rutiere la care au fost solicitați, nu au putut interveni în timp util. Sunt și puțini la număr, dar nici mașini nu au”, a explicat pentru Bistrițeanul.ro, liderul SNAP BN.

Polițiștii se plâng că mașinile șefilor ar fi în stare perfectă de funcționare, pe când cei care merg la intervenții, au mașini la care le-ar cădea rulmenții, planetarele, au portierele distruse.

„Cei de la judiciar umblă cu cadavrul ăla alb, fără cheder la parbriz, o dubiță mercedes vito, varză, ruginită”, mai spun surse din poliție.

MCV-urile ar fi într-o stare deplorabilă

Chiar și MCV-urile, toate ar fi în stare deplorabilă, cu tapițeria stricată, cu telescoape care sună, rulmenți distruși, plăcuțe de frână deteriorate, frâna de mână stricată. Un MCV este stricat de săptămâni bune și încă nu a fost reparat. O altă problemă a MCV-urilor ar fi și anvelopele, roțile care cad sau faptul că unele au și peste 350.000 km parcurși.

Nici nu e de mirare că de multe ori, unii șoferi își permit să nu oprească la semnalele polițiștilor și să se ia la întrecere cu ei. De multe ori, urmăririle au fost încheiate nu pentru că mașinile polițiștilor au ajuns mașina cu fugarul. Totul se încheia într-un stâlp, poartă, sens giratoriu, mașini parcate.

Surse din poliție ne-au explicat că sunt echipaje care nu au direcția bună și că abia se mai mișcă, până când se vor prăbuși în stradă.

Mai mult, unii polițiști ar fi jurat că nu se mai urcă în anumite mașini până când acestea nu vor fi reparate.

Problema se pare că ar fi bugetul alocat pentru întreținerea parcului auto. Surse din poliție au explicat că timp de patru luni de zile două mașini au „stat pe dreapta pentru că nu au fost 150 de lei ca să le schimbe electromotoarele”.

În poze se poate vedea mașina de serviciu, nouă și impecabilă a șefului poliției municipale, cms șef Ioan Nicolae Moldovan. Sau cele două autoturisme de serviciu ale șefului IPJ BN, cms șef Ovidiu Mihai Lupșa (n.r. – Skoda și Volkswagen-ul din fața sediului IPJ BN)”, au explicat polițiștii, pentru Bistrițeanul.ro.

Ministrul Carmen Dan a recunoscut că parcul auto al IPJ-urilor e la jumătate necesarul și că starea multor autovehicule este deplorabilă. Aceasta a promis că se vor cumpăra 1.000 de mașini noi, la nivelul țării.

Polițiștii spun însă că acestea nu sunt de ajuns!

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Un nou magazin ZOO Hobby, în Ștefan cel Mare, lângă Cotidian

Bistrițenii  din partea de sus a orașului au de acum un magazin destinat animăluțelor lor de...

Easy Solution Bistrița – servicii profesionale de curățenie pentru firme și instituții

Lasă grija curățeniei biroului, firmei sau halei pe mâna celor de la Easy Solution: Specializați în...

Clinica Sanovil angajează infirmieră, IMP România are nevoie de operatori și Șef linie producție

Clinica Sanovil are nevoie de infirmieră și muncitor întreținere. IMP România (fosta Netex) caută un Șef...