21.7 C
Bistrița
luni, mai 20, 2024

FOTO/VIDEO RETEAG: Mobilizare de forțe pentru un incendiu violent. Un bărbat are arsuri pe aproape jumătate din corp

Mai multe echipaje ale pompierilor, cu apă și spumă, dar și unul medical, au plecat de urgență spre Reteag. Un incendiu a izbucnit la un gater și o anexă cu animale. Un bărbat are nevoie de îngrijiri medicale de specialitate.

Puțin înainte de ora 09:30, prin SNAU 112 se anunța un incendiu în localitatea Reteag.

Flăcările au cuprins un gater și o anexă cu animale.

La locul indicat s-au deplasat de urgență două autospeciale de stingere de la Beclean, un echipaj de pompieri cu autospeciala de stingere de la Bistrița și un echipaj cu autospeciala de stingere de la Năsăud.

De asemenea, a fost trimis și un Echipaj de Prim Ajutor.

„Un bărbat a suferit arsuri pe aproximativ 40 la sută din suprafața corpului, conștient, preluat de EPA. În sprijin a fost alocat și un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă”, anunță reprezentanții ISU BN.

UPDATE

În anexa cuprinsă de flăcări existau 13 porci, 3 butelii cu gaz, lemne, porumb și alte lucruri depozitate.

„Unul din proprietarii casei a reușit să scoată o butelie, înainte să vină echipajele de pompieri. Apoi, colegii au extras în siguranță și celelalte două butelii, ca să nu existe riscul unei deflagrații. Din cele 13 animale, 12 porcine au fost salvate”, au explicat reprezentanții ISU BN.

Anexa ce a fost cuprinsă de flăcări era lipită atât de anexele altor vecini, cât și de casa de locuit. Din fericire pompierii au reușit să asigure perimetrul, astfel încât incendiul nu a cuprins și celelalte imobile.

În gospodăria unde a izbucnit incendiul, locuiesc un cuplu, împreună cu părinții soției, tatăl femeii este cel ce a scos butelia din anexă, fiind astfel ars pe aproximativ 40 la sută din corp. Acesta a fost transportat cu echipajul de Terapie Intensivă Mobilă la Dej, unde se va stabili exact starea acestuia.

Pompierii încă lucrează la lichidarea totală a incendiului.

Cauza incendiului

Gospodarii din reteag, în gospodăria cărora a izbucnit incendiul, au tăiat un porc. Aceștia l-au pus în afumătoare și și-au văzut de treburile zilnice. Afumătoarea s-a aprins și flăcările au cuprins anexa.

Bărbatul de 66 de ani a fugit într-un suflet să salveze animalele și să scoată buteliile. O porcină, din cele 13, a murit, iar buteliile au fost scoase toate la timp, în ajutor venind și pompierii.

Pompierii mai anunță că o femeie a avut un atac de panică, dar nu a fost nevoie să fie trimisă la spital.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Materom: Ofertă de primăvară pentru călătorii confortabile și mult mai sigure

A venit în sfârșit primăvara și este momentul potrivit pentru începuturi proaspete și noi aventuri. Descoperă frumusețea naturii care ne trezește la viață, din spatele volanului modelului tău Mercedes-Benz preferat – un companion excelent pentru călătorii pline de experiențe incitante!

NOI locuri de muncă la SmartyKids Bistrița, RCB Electro și Aquabis! Sanovil caută infirmieră și fiziokinetoterapeut

Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională și lucrul cu copiii! RCB Electro are nevoie de inginer electrotehnic și electrician întreținere / reparații. Aquabis recrutează șofer profesionist și cititor contoare pentru Bistrița și Beclean. Noi locuri de muncă sunt disponibile și la Clinica Sanovil:

SENZAȚIE: Epilare definitivă cu Soprano ICE- Alexandrite 755 prin răcire cu gheață, acum, la Paula Murg Beauty – Cult by Nella

Epilarea definitivă e acum mai simplă și mai la îndemână ca oricând. Diferența o face însă...